Kako ubrzati rast trepavica

Jako volim duge, pune i tamne trepavice. Na žalost dobila sam sve suprotno. Prilično su rijetke, nisu baš duge i ono što me najviše živcira svijetle su. 🙂
2016.te stavila sam ekstenzije zbog putovanja na Tajland. Ekstenzije su trajale oko 4 tjedna. Sve što sam dobila nakon njih su još rjeđe trepavice.

Po društvenim mrežama duže vrijeme viđam Lux Factor serum za trepavice i u par navrata došla u napast da ga naručim. Srećom, prijateljica je imala jedan viška (ostala je trudna, pa ga nije mogla koristiti) i poklonila mi ga.

Lux Factor

Na serumu piše da se razlika vidi već nakon 15 dana korištenja, puni učinak nakon 30 dana. Nanosi se bar dva puta dnevno. Može i češće. Obećavaju punije i tamnije trepavice. Ako se ne postigne volumen, onda bar budu tamnije.
Srećom sam ga dobila na poklon, jer bi inače bila jako ljuta. Nikakav učinak nije postigao kod mene.
Serum sam redovito nanosila 40 dana, jer je količina toliko trajala. Nanosila sam  2-3 puta dnevno.  Jako mi je žao što nisam uslikala sliku prije i poslije. Vidjeli bi da razlike nema. Možda bi bilo učinka da sam serum koristila duže, bar 2-3 mjeseca, ali nisam više imala seruma i nije mi se kupovala nova doza.

Dugo sam čitala o učinku ricinusova ulju na trepavice. Isprobala sam par puta, nanosila 10 dana, pa odustala.

40 dana koristila sam Lux factor serum za trepavice.

Moj serum

Na Instagramu jedna blogerica objavi ricinusovo ulje i napiše kratku recenziju o njegovu utjecaju na trepavice. Ja napišem da sam par puta probala nanositi 10ak dana i  nije bilo učinka. Ona mi odgovori “moraš biti uporna i nanositi bar 100 dana”.
I upravo to sam i napravila. Kupila sam Kemig ricinusovo ulje, natočila u malu roller bočicu 2/3 posudice ricinusovo ulje, 1/3 posudice bademovo ulje, te kap eteričnog ulja lavande od Young Living. Mješavinu sam nanosila redovito 100 dana za redom. Naravno, opet se nisam uslikala, jer sam sumnjala u uspjeh. Nakon 20 dana na večer prije spavanja kao i inače idem nanijeti serum i osjetim pod prstom da su mi trepavice na dodir punije. Ne mogu Vam opisati sreću u tom trenutku.
Sutradan sam napokon uslikala trepavice, tako da ovaj put imam za usporedbu. 🙂
Nastavila sam s korištenjem. Trebalo je izdržati još 80 dana i bila sam redovita, nisam preskočila niti dana. Od tog dana sam ga počela nanositi i na obrve. Nanosila sam ga jednom dnevno, na večer prije spavanja. Na jastuk stavim ručnik da ne prljam jastučnicu.
Donosim Vam sliku 20.og dana korištenja i sliku nakon 100 dana.
Mislim da slika govori više od 1000 riječi. 🙂

Gornja slika, nakon 20 dana korištenja mog seruma.
Donja slika, nakon 100 dana korištenja mog seruma.

Uopće ne znam zašto sam sumnjala u ricinusovo ulje i mješavinu koju sam izradila, jer ga već dvije godine nanosim kao masku na kosu u kombinaciji s kokosovim uljem. Pomaže mi u čišćenju tjemena i za rast mlade kose.

Sad kad nanesem maskaru trepavice su mi predivne. Izgledam kao da imam ekstenzije.
E da, boju nisu promijenile. I dalje su svijetle (premda na slici izgledaju crno, u živo su svjetlo smeđe), ali bar su guste i malo duže. Boju će riješiti kozmetičarka. 🙂

Napraviti ću pauzu 15 dana, pa ću nastaviti s korištenjem seruma, jer sam uočila poboljšanje i na obrvama.

Ako se odlučite isprobati, budite uporne. Izdržite 100 dana. Ako je meni uspjelo, uspjeti će i Vama.

Ako se odlučite napraviti serum i dodati eterično ulje u njega, jako je bitno da je ulje 100% čisto. Pripazite što kupujete u drogerijama i sličnim dućanima. Pročitajte sastav. Na ulju ne smije biti naljepnica da je zapaljivo, nije prikladno za primjenu na koži i sl.
Ja osobno koristim najbolja eterična ulja na svijetu, Young Living. Više o uljima pročitajte na ovom linku gdje su detaljno pojašnjena.

Serum za trepavice od ricinusovog, bademovog ulja, te eteričnog ulja lavande.

 

KONTAKT
Sve moje uljne članke pročitajte OVDJE.
Ako imate dodatnih pitanja, kontaktirajte me na ana@myoffdays.com
Putem društvenih mreža, na:
Instagram profilu – Ana @kapljice_srece 
Instagram profilu – Danijela @danijelina oaza
Facebook grupi: Kapljice sreće.

Pozdrav i do idućeg mirisnog posta, pusa od Ane.
Ana Ivančić

Comments (4)
Add Comment
  • Mala Palčica

    Ja sam nedavno kupila Kemigovo ricinusovo ulje, samo nikako da ga počnem koristiti… mislim da će danas ići prva aplikacija 😉

    • Ana

      Predobro. Taman i ja prije par dana kupila njihovo ulje, pa cu ga mijesati s etericnim uljima u razne svrhe. 😻
      Svako je dobro, samo je bitno biti uporan i mazati redovito bar 2-3 mj 😉
      Uslikaj sad pa nakon 2-3 mj. Biti ces prestretna kad vidis uspjeh 😻

  • Lorena

    Pozdrav 🙂
    Proslo sam ljeto bila uporna samo mjesec i pol dana, ne dovoljno ali su se dosta produzile – samo sto meni treba gustoca pa sam se opet odlucila na ekstenzije. Ali definitivno krecem u proljece s ovim, tvoja me objava bas ponukala na upornost.
    Reci mi samo, rollerom prolazis uz rub trepki, ne pece te nis?

    • Ana

      Probaj si napraviti kalendar od 100 dana i doslovno križaj dan po dan. Vidjet ćeš da će upaliti i biti će duplo gušće 🙂
      Ja si prorolam po prstu pa prstom po trepavicama, najviše uz korijen.
      Sad sam si baš naručila s ali expressa malu bočicu s kistićem pa onda baš idem uz korijen. Odlična je bočica. Javi mi se na IG pa ti pošaljem link. Košta oko 5kn. 🙂