Kuća za odmor – Dvorine Marie (Manjadvorci, Istra)

Vjerujem da većina vas kad se kaže kuća za odmor ili vila pomisli na neku kuću za odmor ili vilu u Istri. Obožavam Istru. Volim istarske gradove, sela, ljude, hranu (mmmm…. hranu), pića, skrivene plaže… Ukratko sve.

Skoro svako ljeto provedemo bar tjedan dana u Istri, najčešće u Puli. Imamo super prijateljicu Marinu koja ima Istru na dlanu. S njom nema odmora. Ona zna gdje su plaže na kojima u sred sezone bude svega par osoba, ona zna gdje se super jede, pije i sl. Dani čistog užitka i odmora.

Marina je odlučila napraviti kuću za odmor u predivnim Manjadvorcima. Kuća za odmor Dvorine Marie. Dovršena je ove godine i odmah je prepoznata njena ljepota i potencijal. Zato je potrebno rezervirati na vrijeme.

Idemo na malo tehničkih detalja. Kuća za odmor Dvorine Marie nalazi se u Manjadvorcima, mjestu 18 km udaljenom od Pule (Istra). Kapacitet kuće je za 7 osoba. Tri velike prostrane sobe. Dvije sobe su na katu s bračnim krevetima i svaka soba ima svoju kupaonicu. U prizemlju još jedna soba s bračnim krevetom i kupaonicu odmah pored. Dnevni boravak je ogroman. Kuhinja sa šankom i veliki blagovaonski stol. A ispred kuće naravno bazen, ležaljke, tuš, veliki stol sa stolicama na terasi. Na katu imate terasu sa stolom i kaučom za ispijanje kavice u miru.

Da ne dužim, sve detalje, slike svake prostorije, slobodne termine, rezervaciju i ostalo možete napraviti preko agencije OVDJE.

Dvorine Marie

Plaža, okolne aktivnosti, dućan…

U samom mjestu, nedaleko kuće imate mali lokalni prehrambeni dućan. Veliki prehrambeni dućan imate na ulazu u Pulu, 15-ak km od kuće.

Kad se poželimo plaže i morske vode, odemo do plaže u Raklju. Rakalj je mali gradić na zapadnoj obali Raškog zaljeva na jugoistočnoj obali Istre.

U Raškom zaljevu postoji nekoliko svjetionika označenih crvenom i zelenom bojom, koje označavaju strane zaljeva te jedan bijeli, koji označava opasnost. Najpoznatiji svjetionik u Raklju nalazi se na Sv. Mikuli i crvene je boje. Upravo na plaži kod crvenog svjetionika odemo na kupanje. Plaža je predivna i bude svega par ljudi. Nedaleko plaže nalazi se restoran “Sveti Mikula” u kojem nepce uživa u najljepšim delicijama Istre.

Sv. Mikula

Krnica i polje lavande

Krnica je malo selo koje pripada općini Marčana. Idilično i savršeno za šetnju. Povijesne činjenice o Krnici pročitajte ovdje.

Krnica

U selu imate prehrambeni dućan, par kafića i predivan restoran s odličnom hranom. Konobu Da Rocco osim odlične hrane, krasi i predivan interijer. Detalje pogledajte ovdje.

Konoba Da Rocco

Na putu do Krnice proći ćete pored polja lavande. Ljubaznu prodavačicu zamolite da se uslikate ako želite. I kupite pristupačne domaće proizvode na štandu.

Polje lavande na putu do Krnice.

Svetvinčenat

Svetvinčenat, Savičenta i San Vincenti, tri su naziva istog mjesta, kojima je polazište u imenu zaštitnika, hispanskog mučenika sv. Vincencija po kojemu nosi naziv jedna od pet crkvi koje se nalaze u mjestu.

Renesansni gradić Svetvinčenat, jedan je od istarskih dragulja s bogatom turističkom ponudom te brojnim manifestacijama koje se odigravaju u izvanredno atraktivnim povijesnim prostorima ovog gradića. Savičentu krasi renesansni trg “Placa” s kaštelom Morosini-Grimani, simbolom samog mjesta i jednim od najvažnijih utvrda mletačke vojske tog vremena u Istri.

Svratite u Svetvinčenat i posjetite kaštel Morosini-Grimani. Ovaj izuzetno dobro očuvan kaštel ujedno je i najveća zgrada u malenom Svetvinčentu.

Pored kaštela nalazi se i Kuća vještice Mare, mjesto na kojem povijest legende oživljavaju uz pomoć najsuvremenije tehnologije.

Više o Svetvinčentu pročitajte ovdje.

Svetvinčenat

Ostalo

U okolici imate raznovrsnog sadržaja i gradova za posjetiti. Svakako odvojite jedan dan za Rovinj ili napravite izlet na Brijune.

Ako se želite okušati u jahanju, u Manjdvorcima imate Ranč Barba Tone, a detalje pogledajte ovdje.

Uživajte u Manjadvorcima.

Moje ostale putopise pročitajte OVDJE.
Pratite moje pustolovine i na Instagram profilu @ana.ivancic.sola

Do idućeg putnog pozdrava,
Ana Ivančić

Lubenica je bit hit ljetne sezone 2020-te 🙂
Polje lavande na putu do Krnice
Plaža Sv.Mikula
Restoran Sv.Mikula
Par suncokreta u polju lavande
Uživajte
Comments (0)
Add Comment