TAJLAND – Chiang Mai izleti i tečaj kuhanja – četvrti dio

U prethodnim člancima možete pročitati o Bangkoku, putovanju iz Bangkoka u Chiang Mai, te dvodnevnom trekingu u okolici Chiang Maija.

 

Jednodnevni tečaj kuhanja

Po cijelom gradu imate ponude raznih izleta i tečajeva. Mi smo se prijavili za tečaj kuhanja u “Smart cook” školi. Prijavu smo izvršili u našem hotelu Ude Cozy Bed & Breakfast. Hotel je odličan, najbolji smještaj tijekom cijelog putovanja po Tajlandu.

Jednodnevni tečaj kuhanja platili smo 1280 thb po osobi (250 kn). Inače košta 1500 thb po osobi.  Dobili smo popust jer nas je dvoje. Njihov cjenik pogledajte ovdje.

Booking.com popust od 15$ iskoristite na linku.

Oko 8:30 h u jutro otvorenim kombijem pokupili su nas ispred hotelu. Pokupili smo ostalu ekipu iz drugih hotela i krenuli na prvi dio tečaja, lokalnu tržnicu. Na tečaju bilo nas je svega 10 što je odlično. Učiteljica kuhanja mlada je cura i super priča engleski. Bila je odlična. Na sva pitanja strpljivo je odgovara i sve nam objasnila.

Obožavam tržnice s hranom. Uvijek su tako divno posloženi stolovi s voćem i povrćem. U zatvorenom dijelu tržnice nalaze se svi ostali proizvodi. Posebno ima jako puno riže, naravno. Njihova “sticky rice” mi je naj. Užasno mi je žao što je nema kupiti kod nas. Priprema se na poseban  način.

Lokalna tržnica

 

Razne vrste riže

 

Tečaj kuhanja odvija se u malom selu u blizini Chiang Maija. Svi smo dobili pregače i svoju radnu jedinicu, te smo mogli birati menu koji ćemo pripremiti. Svatko je pripremao 5 jela. Muž i ja smo odabrali različita jela, tako da smo na kraju nas dvoje isprobali i pojeli 10 jela. Ha ha ha…
Škola ima svoj vrt i puno povrća koje smo koristili ubrano je u njemu.

Učiteljica pomaže da sve izradim po pravilima. 🙂

 

Kuhanje je bilo jako zabavno. Najduže traje priprema jela tj. sjeckanje povrća. Skoro svako jelo u sebi je sadržavalo velike količine raznovrsnog povrća. Mesa je bilo jako malo. Sama priprema na vatri traje jako kratko što je super, jer se tako zadrže nutritivne vrijednosti hrane.

Imali smo i pauzu od pola sata, pa smo se muž i ja provozali biciklima po selu.

Pojeli smo svu hranu koju smo skuhali i baš smo super pripremi svako jelo. 🙂 Od predjela do deserta.

 

Školski vrt u “Smart Cook” školi.

 

Sjeckanje i prirema povrća za juhu.

 

Moja papaja salata.

 

Neka od pripremljenih jela.

 

Idemo kuhati. 🙂

 

Ponuda i cijene izleta u Chiang Mai

Na svakom uglu imate pregršt ponuda raznih izleta. Da puno ne dužim, stavit ću Vam par slika i na njima piše cijene. Na istaknute cijene uvijek možete dobiti popust, samo se malo cjenkajte.

Dok smo muž i ja bili na tečaju kuhanja, dio ekipe je išao na izlet u  nacionalni park Doi Inthanon i skroz su zadovoljni. Oduševljeni su prirodom koja ih je dočekala. Doi Inthanon je najviši vrh Tajlanda, 2565 m nadmorske visine. Nacionalni park proteže se na 482 kvadratna kilometra. Prirodne ljepote, rijeka, vodopadi, vidikovac, bujna tropska šuma, samo su neke od ljepota koje će Vas oduševiti. Ekipa je ocijenila izlet za 10, tako da preporuka da odete na njega.

Doi Inthanon

 

Doi Suthep

 

Treking

 

Idući nastavak o putovanju Tajlandom pročitajte ovdje

Ostale putopise pročitajte OVDJE.

 

Još slika sa tečaja kuhanja…

Tržnica

 

Povrće, njami.

 

Namirnice

 

Mali patliđan. Šteta što ga kod nas nema kupiti, jer jela s njim su prefina.

 

Njami.

 

Više se ne sijećam što je ovo 🙂

 

Dio namirnica u školi.

 

Priprema juhe u kokosovom mlijeku.

 

Menu koji sam ja odabrala.

 

Koliko posudica 🙂

 

Comments (0)
Add Comment