Vikend u Puli – Villa Brandestini

Svaka žena mora ponekad pobjeći na ženski vikend. Sestre i ja odučile smo van sezone otići na vikend u Pulu. Smjestile smo se u novootvorenoj Villi Brandestini. Toliko me oduševio smještaj da sam vam detalje prenijela putem storija na Instagramu @ana.ivancic.sola, koji su trajno spremljeni u naglaske.

Odlazak van sezone bio je pun pogodak. Grad je bio prazan, restorani i kafići bez gužve, villa samo za nas, kao i jacuzzi. 🙂

Villa se nalazi u samom srcu Pulu.

Ukratko o Villi Brandestini

Villa Brandestini sagrađena je davne 1906. godine, te kao takva zgrada predstavlja zaštićeno kulturno dobro. Villu je dao sagraditi Antonio Brandestini u Venecijanskom stilu. Arhitekturu Ville karakteriziraju elementi Venecijanske renesanse poput pravokutnih prozora, masivnih vijenaca, reljef i raskošni ukrasi. Villa je za vrijeme i nakon II. svjetskog rata bila dom vojnika koji su sudjelovali u narodnooslobodilačkom pokretu koji su tijekom rata uspjeli osloboditi velike dijelove Hrvatske od stranih okupatorskih snaga.

Proteklih nekoliko godina intenzivno se radilo na cjelokupnoj renovaciji Ville, a pritom se pazilo da se sačuva što više elemenata iz početka 20. st. Ono što se nije uspjelo očuvati, restauriralo se. Villa je od luksuznog doma prenamijenjena u 14 luksuznih soba koje su svoja vrata otvorile u svibnju 2019. godine. Smještena u staroj jezgri grada Pule, Villa pruža nezaboravno i autentično iskustvo, uz istovremenu blizinu svih glavnih atrakcija u gradu.

Iz gradskog arhiva prikupljeni su stari nacrti i dokumenti zgrade. Isti su uokvireni i krase interijer Ville.

Stari nacrti i dokumenti zgrade.
Raskošne sobe Ville.
Krevet jako udoban.
Jacuzzi se nalazi na terasi na vrhu zgrade. Vani je bilo hladno i puhao je vjetrić, ali savršenih 34°C u jacuzziju sve popravljaju.
Kod recepcije. 🙂

Pula

U Pulu smo stigli oko podne. Dočekao nas je domaćin Dino i s nama otišao do parkirnog mjesta. 100 m dalje nalazi se Villa, u samom srcu Pule, na par minuta od svega. Minutu hoda od Zlatnih vrata, 5 min hoda od Arene. Domaćica Alma poželjela nam je toplu dobrodošlicu i podijelila korisne informacije. Skupina gostiju taman je napustila villu, jacuzzi je svježe očišćen i čeka samo nas. Na nama je bilo da se opustimo i uživamo. I upravo tako smo i napravile.

Arena oduzima dah ljepotom.

Pošto Villa još nema restoran, prije potpune relaksacije otišle smo na ručak u Kantinu. Već par ljeta smo gosti Pule i uvijek jedemo u Kantini. Provjereno i ukusno.

Hrana u Kantini, za prste polizati.

Na desert otišli smo u Pulačinku na odlične palačinke i kavu. Ušle smo jer nas ime privuklo.

Mislim da nema potrebe savjetovati što sve posjetiti u Puli, jer je najbolje šetati prekrasnim ulicama i sve ćete vidjeti. Često idemo do Pule, ali uvijek u sezoni, tako da je ovaj odlazak van sezone bio poseban užitak. Slike govore 1000 riječi, pa dijelim detalje kroz njih.

Zlatna Vrata i vjetar u haljini.
Pula
Ulicama grada.

Grožnjan

Na povratku za Zagreb, stali smo u mali istarski gradić velikog kulturnog značaja, smješten je na brežuljku iznad doline rijeke – Grožnjan. Broji svega 200 stanovnika. Koja bajka od grada. Svaka ulica, svaki kutak grada je savršen.

Pretpostavljam da je ljeti prepun događanja i turista. Ovaj put je bio samo za nas. Sreli smo svega par osoba i hrpu maca. Idila. 🙂

Prije polaska na put pojeli smo super pizzu u aModoMio. Svaka preporuka.

Grožnjan.
Klopa u aModoMio u Grožnjanu.
Grožnjan.
Toliko od mene ovaj put. Do idućeg putnog pozdrava.

Ako su vam moji putni savjeti pomogli, označite me na Instagram profilu @ana.ivancic.sola.


Uživajte na putovanju. 🙂
Ostale putopise pročitajte ovdje.

Do idućeg putnog pozdrav,
Ana Ivančić

Comments (0)
Add Comment