Young Living – Thieves čistač- Kako svoj dom pretvoriti u oazu zdravlja?

Da na samom početku razriješimo jednu stvar. Ovo nije stvar koja će se riješiti preko noći. Ovo je proces!
Proces koji je potrebno sagledati iz svih kutova. Napraviti plan i krenuti naprijed.

Zrak unutar kuće puno je zagađeniji nego zrak vani. Razlog su kemikalije koje koristimo kroz proizvode na dnevnoj bazi: sredstva za čišćenje, osvježivači prostora, kozmetika itd.

Idemo krenuti s proizvodima koje mi žene najviše volimo. Kozmetički proizvodi. Pročitajte deklaracije. Potrudite se proguglati  svaki sastojak na deklaraciji. S vremenom ćete naučiti one koji se ne bi smjeli nalaziti u Vašim proizvodima i izbjegavat ćete ih.

Idemo sad na proizvode koje većina nas ne voli koristiti, ali ih redovito koristimo. Sredstva za čišćenje. Već prema mirisu i gušenju u grlu koje izazivaju npr. sredstva za čišćenje kupaonice možete zaključiti da sastav nije dobar. Mrzila sam čistiti kupaonicu, jer me sve gušilo i grlo bi me boljelo i par sati nakon čišćenja.

Zdravi proizvodi su skupi. A koliko košta zdravlje?

Od kad sam investirala u zdravlje i kupila svoj Premium Starte kit, trošim manje nego ikad. Uz pomoć njega sama izradim kozmetičke proizvode na prirodnoj bazi kao što su:  prirodni parfem, maslac za tijelo, serum za trepavice i sl. 

Loši kozmetički proizvodi su prvi koje sam izbacila iz uporabe. Koža je naš najveći organ i kako iznutra (hranom), tako i izvana, moramo ju zdravo hraniti. Koža sve pamti i s vremenom će Vam pokazati kako ste se odnosili prema njoj.

Nisam financijski mogla odmah izmijeniti i dekorativnu kozmetiku, nego sam napravila postupno, kroz par mjeseci. Kad sam na Young Living računu skupila dovoljno bodova (učlanila sam se u program vjernosti), kozmetiku sam zamijenila za bodove. Oduševljena sam korištenjem mineralne dekorativne kozmetike. Na licu više nemam težak osjećaj šminke. Više nema povremenih prištića i sličnih nevolja. 🙂

Mineralna kozmetika

Thieves čistač = savršenstvo za čišćenje cijelog doma

Kada shvatite da je zrak u domu 6 puta zagađeniji nego onaj vani, ponajviše zbog sredstava za čišćenje, mudro je sve skupa baciti u smeće. Alternativa u obliku Thieves čistača, osim što je povoljna i meni traje 10 mjeseci mijenja baš sva sredstva za čišćenje. Čemu imati doma 7 sredstva za čišćenje kad sve imate u jednom. I to na potpuno prirodnoj bazi.

Inače, Thieves  je i popularni blend eteričnih ulja kojeg dobijete u Premium Starter kitu. Young Living razvio je cijelu liniju Thieves proizvoda. Univerzalni čistač, sapun, deterdžent za rublje , deterdžent za suđe, šampone, dezinfekcijska sredstva za ruke itd.

Thieves čistač  (426 ml koncentrata koje se razrijedi destiliranom vodom) prirodno je sredstvo za čišćenje, ekološki prihvatljivo, sigurno za djecu i kućne ljubimce. Nije potrebno nositi gumene rukavice prilikom čišćenja.

Thieves čistač

 

Način korištenja Thieves čistača:

Mnogo je načina na koji možete koristiti Thieves čistač, a ovo su dva koja ja najčešće prakticiram:

  • Za čišćenje cijelog doma osim kupaonice:
    • U staklenu bocu od 300 ml s raspršivačem dodajte:
      • destiliranu vodu
      • 5 kapi eteričnog ulja limuna
      • 5 kapi eteričnog ulja Thievesa
    • Dobro promućkati i čistiti sve površine u kući (stol, prozore, ogledala, kuhinjske elemente, namještaj, tepih, podove…). Ako ste kupili samo Thieves čistač, a nemate eterična ulja limuna i Thievesa, možete staviti 300 ml destilirane vode i 1,5 čep Thieves čistača. Učinak će biti podjednak, jer se u samom čistaču već nalaze navedena ulja.
  • Za čišćenje kupaonice
    • U kupaonici često nailazimo na probleme s kamencom, pa je sredstvo potrebno dodatno “pojačati” s malo alkoholnog octa.
      U staklenu bocu od 300 ml s raspršivačem dodajte:

       

      • 1,5 čep Thieves čistača
      • 10 kapi eteričnog ulja limuna
      • 5 kapi eteričnog ulja Thieves
      • jedna rakijska čašica alkoholnog octa
    • Ako nemate eterična ulja, onda je dovoljno Thieves čistač i alkoholni ocat.
    • Prije upotrebe dobro promućkajte i pošpricajte sve površine u kupaonici. Ostavite  da sredstvo djeluje 2 min, pa izribajte spužvicom.
    • istu kombinaciju koristim i za tretiranje mrlja na odjeći. Pošpricam mrlje prije stavljanja u veš mašinu.

Mirisan dom

Ako ste među onima koji se najbolje opuštaju uz mirisne svijeće, posebno sad kad krenu hladniji dani, razmislite malo bolje o njima.  Da li ste se ikad zapitali od čega se rade mirisne svijeće masovne proizvodnje? Da li ste ikad pogledali sastav svijeće koju palite?
Provedena su brojna istraživanja koja dokazuju da mirisne svijeće i električni aparati koji ispuštaju miris sadrže kemikalije štetne za organizam. Kemikalije koje mogu izazvati razne bolesti.

Difuzor i eterična ulja zdrava su zamjena za mirisne svijeće. Detaljno o mirisnim svijećama masovne proizvodnje pročitajte ovdje.

Sve članke o eteričnim uljima pročitajte ovdje.

Kako naručiti?

Uputa kako naručiti nalazi se OVDJE, na dnu članka.
Registrirate se putem priloženog linka. Registracijom se ne obvezujete na ništa, a svaki proizvod je 24% jeftiniji.

Uputa je kreirana za narudžbu Premium Starter kita, ali preskočite taj dio i u košaricu stavite ono što želite naručiti. U ovom slučaju “Thieves cleaner”.
Cijena 27,18€ + poštarina (za registrirane članove).



Eterično ulje Purificationa, eliminira neugodne mirise.

KONTAKT
Ako imate dodatnih pitanja, kontaktirajte me na ana@myoffdays.com
Putem društvenih mreža, na:
Instagram profilu – Ana @kapljice_srece 
Instagram profilu – Danijela @danijelina oaza
Facebook grupi: Kapljice sreće.

Pozdrav i do idućeg mirisnog posta, pusa od Ane.
Ana Ivančić

Comments (2)
Add Comment
  • Tina

    Kako skupiti bodove na yl stranici?Je li se mora nesto kupiti?

    • Ana

      Hej Tina, piše unutar članka. 🙂
      Prva tri mj ide natrag 10%, nakon toga 20% 🙂