Zdravi Cheesecake

Lovi Vas želja za slatkim, a ne želite u sebe ubaciti nezdravu količinu šećera?!
Bez brige, U ovom zdravom cheescaku u šalici, uživajte bez imalo grižnje savjeti.  Osim što ćete utažiti želju za slatkim, pojesti savršen desert, dobiti ćete i proteine kroz svježi sirni namaz i grčki jogurt. Dodatni bonus vitamina ako je sezona svježeg crvenog voća. Ako i nismo u sezoni crvenog voća, dajte mašni na volju i probajte izraditi s nekim sezonskim voćem koje volite.

Zdravi cheesecake napravila sam u dvije male staklene posudice s poklopcem, da mogu spremiti u hladnjak bez straha da poprimi miris neke druge hrane. Svaka posudica na slici je od 100ml.

 

Sastojci za 200ml deserta:

  • 4 Digestive keksa (ili neki drugi po želji)
  • 2 jušne žlice svježeg sirnog namaza
  • 4 jušne žlice grčkog jogurta
  • Svježe ili smrznuto voće u količini po želji
  • 1 žličica kokosovog šećera (možete ga smrviti u prah)
  • Malo vode

 

Postupak:

  1. Rukama usitnite 4 digestive keksa. Ne morate ih pretvoriti u prah, neka ostane i par većih komadića od 3-5mm. Dodajte malo vode (oko jedne jušne žlice), taman toliko da keks lakše pretvorite u polu kašu. Stavite smjesu na dno posudica.
  2. Dobro izmiješajte 2 jušne žlice sirnog namaza, 4 jušne žlice grčkog jogurta i žličicu kokosovog šećera. Stavite u posudicu na idući sloj, iznad keksa. Spremite u hladnjak da se malo ohladi. Taman dok pripremate preljev.
  3. Preljev izradite tako da zagrijavate na blagoj vatri voće po želji. Ja sam imala svoje domaće smrznute jagode,  na blagoj vatri sam ih miješala do vrenja. Usitnila štapnim mikserom i vratila na vatru da se krčka još 6-7 minuta, dok se nije stvorila kremasta struktura, kao pekmez. Ako koristite šumsko voće, ono je malo kiselkasto, po želji dodajte malo kokosovog šećera.
  4. Ostavite preljev da se skroz ohladi. Potom ga dodajte u posudicu na sirni sloj. Vratite sve skupa u hladnjak i neka odstoji bar 3-4 sata, a najbolje preko noći.
  5. Prije konzumacije, možete ukrasiti svježim ili smrznutim voćem po želji.

 

Savjeti:

  • U većini cheesecake recepata nailazim na sastojke kao što su maslac, šećer, slatko vrhnje i sl. Maslac zamijenite s kokosovim maslacem. Šećer zamijenite s kokosovim šećerom, stevijom, medom, javorovim sirupom i sl. Slatko vrhnje zamijenite sa kokosovim vrhnjom.
    Uglavnom, svaki recept je moguće napraviti u zdravoj verziji. Nema potrebe ubacivati u sebe nezdrave sastojke.

Ako izradite recept, a imate Instagram, označite me sa #žvilica. Veselim se vidjeti Vaše uratke.

Dobar tek!

Zdravi cheesecake

 

Ukrasite smrznutim ili svježim voćem po želji.

 

Comments (0)
Add Comment