Bangkok – Sukhumvit, Terminal21, Soi Cowboy, Nana plaza – osmi dio

0 1,548
U prethodnim člancima možete pročitati o Bangkoku (Khao San Road), putovanju iz Bangkoka u Chiang Mai,  dvodnevnom trekingu u okolici Chiang Maija, školi kuhanja u Chiang Maiju,  Sukhothai, tjedan dana na jugu Tajlanda u Ko Lanti, te jednodnevni izleti po otocima. Ponovni odlazak u Bangkok, 21.01.2016 do 25.01.2016.  

Bangkok - Sukhumvit

Iznajmili smo kombi da nas preveze do autobusne stanice u Krabiju, pa krenuli nekim vip busom u Bangkok. Kombi i bus platili smo 1250 thb po osobi (250 kn). To je noćni bus i u jutro dolazimo u Bangkok. Sjedala su baš udobna, mogu se spustiti, dobije se klopa. Ali mom mužu sjedala nikako nisu odgovarala, jer je visok i sve mu počelo smetati. Smetalo mu do te mjere da smo nakon 10 km vožnje izišli iz busa na autoputu, jer smo taman prolazili pored aerodroma. Jedva smo kondukteru objasnili da želimo izići, jer ne razumije ništa engleski. Sestra i šogor nastavili busom, a nas dvoje pješke po autoputu do aerodroma. Nismo dugo morali pješačiti, možda 1 km. Avionska karta čak nije bila ni skupa s obzirom da smo imali let odmah u roku sat vremena. Avionska karta po osobi 450 kn.
Letjeli smo s Thai avio kompanijom.
  Ovaj put smo se smjestili u drugi dio Bangkoka, Sukhumvit četvrt. Sukhumvit je i jedna od najdužih ulica na svijetu, 488 km. Smjestili smo se u Sekura Sky Residence hotelu. Svaka pohvala za hotel. Lijep, nov, čist, super kupaonica, udobni kreveti i lokacija. 5 dana, 4 noćenja platili smo za nas dvoje 130 €.
Niti jedan smještaj prije puta nismo rezervirali, nego u hodu preko Booking.com Booking.com popust od 15$ iskoristite na linku.
Naša soba.
 

Terminal 21

Terminal 21 poznati je šoping centar koji se nalazi jako blizu našeg hotela. Ja inače ne volim šoping centre, ali moram priznati da je ovaj jako fora. Ne radi dućana koji se nalaze u njemu, nego zbog izgleda. Ako se nađete u blizini prošećite po njemu i obavezno idite na najgornji kat gdje je klopa. :) Skoro svaki obrok smo tamo jeli, jer imate sve moguće kuhinje i ono najdraže, štand sa svježe rezanim voćem. Porcija narezanog voća koštala je 18 thb (3,50 kn). U 5 dana koliko smo ih tamo proveli, mislim da sam pojela 20 kg lubenice. :) Užasno mi je falila  kad smo se vratili doma. Jer tolika doza lubenice u prvom mjesecu i onda se vratimo doma i trebam čekati pola godine da i kod nas krene sezona. Šmrc...
Terminal 21
 
Stepenište je uređeno u stilu aerodroma.
 
Terminal 21, svaki kat je uređen kao druga država. Nama se svidio San Francisco dio. :)
 

Soi Cowboy

U blizini hotela nalazi se i poznata Soi Cowboy ulica. Mislim da ste svi čuli za nju, pa ne trebam objašnjavati što je. :) Ako niste čuli, onda klik na link. U predvečerje dok još ne krene akcija muž, šogor, sestra i ja išli smo tamo na piće. U 10 min vidjeli smo najčudnije stvar ikad. Toliko smo svi ostali paf, da se nitko od nas nije sjetio uslikati. :) Npr. Ide čovjek ulicom, lagano šeta zavezan lisicama za ruku od partnera. Partner je niskog rasta (možda malo višlji od metra) u odijelu Batmana. 4 min nakon njih ide starac (ima oko 85 godina), u pratnji 3 zgodne žene u donjem rublju. Jedna od njih vuče njegovu bocu s kisikom. Dok prolazite ulicom ponude pršte sa svih strana, bez obzira na to što ste u društvu.
Soi Cowboy.
 

Nana Plaza

Malo dalje nalazi se Nana Plaza. Moram priznat da me jeza prolazila prolazeći vanjskim hodnicima. Zbilja ne znaš tko je što na tim hodnicima, žensko, muško, muško u ženskom tijelu, žensko u muškom tijelu... S vanjskih hodnika možete ući u prostorije s raznim tematikama. Mi smo samo makli zavjesu jedne prostorije gdje cure plešu striptiz. Baš izgleda jadno i žalosno. Tu se nismo zadržavali.
Nana Plaza, ulaz.
 
Nana Plaza, hodnici s kojih se ulazi u tematske prostorije.
 

7-Eleven

Ovo je poznati lanac dućana koji se može naći u Aziji, Sjevernoj Americi i Australiji. Srećom, u blizini hotela imali smo jedan dobro opremljen 7-Eleven. Odlična ponuda hrane, pića, higijenskih potrepština, kozmetike i sl. Stalno smo tamo kupovali. Skroz mi je bilo privlačno isprobati ovaj čokoladni tost. Na blagajni možete tražiti da Vam ga ugriju u tosteru. Okus za 10. Šteta što tog nema kod nas.
Svi tostevi su ovako upakirani, pa Vam na blagajni po želji ugriju.
Čokoladni tost.
 

Šlag na kraju puta, napokon našla suvenir kućicu

20 dana po Tajlandu i svaki dan sam tražila suvenir kućicu ako smo prolazili pored neke suvenirnice, placa i sl. I nigdje ni "k" od kućice. Dan prije povratna doma, išli smo u praonicu rublja pokupiti čisto rublje i na vrhu stare vitrine vidim malu drvenu kućicu. Ženu pitam da li mi ju želi prodati. Žena me gleda blijedo i ne razumije niti jednu riječ koju joj govorim. Vitrina je bila visoka i ja nađem neku stolicu, popnem se i skinem kućicu i kažem "I - buy". :) I žena mi pokloni kućicu. Ljudi moji, to je meni bilo kao da sam dobila mini jack pot.
Drvena suvenir "kućica" s Tajlanda super se uklopila među ostale.
  Došao je kraj našeg putovanja. Kombinacijom taksija i vlaka stigli smo na aerodrom. Put do kuće prošao je odlično, bez ikakvih problema i kašnjenja. Ostale putne blogove pročitajte OVDJE. U prethodnim člancima možete pročitati o Bangkoku (Khao San Road), putovanju iz Bangkoka u Chiang Mai,  dvodnevnom trekingu u okolici Chiang Maija, školi kuhanja u Chiang Maiju,  Sukhothai, tjedan dana na jugu Tajlanda u Ko Lanti, te jednodnevni izleti po otocima.  

Još malo slika iz Bangkoka...

Soi Cowboy po danu.
 
Soi Cowboy po noći.
 
Hrpa žica na sve strane.
 
Njami :)
 
Stalno smo jeli street food.
 
Ulicama grada. Kineska četvrt.
 
Ulicama grada.
 
Street food
 
Pad Thai, ima hrpu preporuka na Internetu, pa smo išli probati. Nije loše.
 
Gužva po danu, gužva po noći.
 
Treba pronaći gdje je kvar.
 
Nana Plaza.
 
Unutar centra Terminal 21.
 
Terminal 21
 
Svježe voće u ponudi. Cijena 18 thb (3,50 kn)
 
Terminal 21.
   
Palačinke unutar Terminala 21.
   
Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More