Eterična ulja kao prirodna podrška kod astme

0 680

Astma je kronična upalna bolest dišnih putova koja uzrokuje probleme pri disanju. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije od astme u svijetu boluje 235 milijuna ljudi.

U zadnje vrijeme ova bolest je u porastu. Na eskalaciju utječu genetičke predispozicija, slab imunitet, sjedilački način života, rijetki boravci u prirodi itd.

Blage napadaje astme klasična medicina suzbija inhalatorima, dok snažni napadaji zahtijevaju liječničku pomoć.

Medicina zastupa stav da se astma ne može izliječiti. Možda i ne može. Neću ulaziti u taj dio, ali se s eteričnim uljima može uvelike olakšati.

Govorim iz vlastitog iskustva.

Ja osobno imam alergijsku astmu (alergija na grinje, kućnu prašinu, mačke, pse, ambroziju, neke livadne trave, lijesku, johu, brezu…). Cijeli život me svrbio nos. Svako jutro bi započela kihanjem i curenjem nosa. Prije par mjeseci počelo je povremeno gušenje predvečer. Otišla sam doktoru, napravljene su sve pretrage i dijagnoza je tu.
Dobila sam terapiju od jedne tablete dnevno i jedan udisaj pumpice. Uz navedenu terapiju, dobila sam preporuku da odem na tečaj disanja u bolnicu, u trajanju od 2 tjedna. Tečaj bi preporučila svakome. Detaljno ću Vam ga opisati.

Osim navedene terapije od doktora, svaki dan koristim određena eterična ulja (doktor odobrio. Nemojte ništa raditi na vlastitu ruku). Sad sam naučila kako prepoznati što mi odgovora, a što ne. Već pri dva udisaja bilo kojeg mirisa koji mi ne odgovara, pluća se počinju stezati. Od onog koji mi odgovara, pluća dišu.

Eterična ulja za olakšanje kod astme

Ovo su eterična ulja koja obožavam i moja pluća uz njih divno dišu.
(Klikom na njih pročitajte više).

Način primjene

Eterična ulja mogu se primjenjivati na razne načine. Detaljno sam Vam opisala OVDJE.
Kod alergija i astme, eterična ulja se udišu. Raspršivanjem kroz difuzor, tako sigurno udišete eterična ulja koja su rastavljena na sitne atome. Možete nakapati na maramicu, prisloniti na nosi i udisati. Možete napraviti sprej za osvježenje posteljine. Posprejati posteljinu prije odlaska na počinak.

Kvaliteta je bitna

Kvaliteta eteričnih ulja je jako bitna. “Eterično ulje” koje košta 10-20 kn nije eterično ulje. Zašto je važno koristiti visokokvalitetno eterično ulje i zašto se svašta može naći u prodaji pročitajte OVDJE.

Moja pluća zaslužuju najbolje i baš zato koristim eterična ulja broj 1 u svijetu – Young Living.
Limun, pepermint, lavanda, R.C., su 4 od 12 ulja vrhunske kvalitete koja dolaze u Premium Starter kitu. Osnovni paket koji bi svako kućanstvo trebalo posjedovati. Kapljice sreće koje će Vam donijeti užitak i zdravlje.

Više o Young Living Premium Starter Kitu pročitajte OVDJE.
Više članaka o eteričnim uljima i razne recepte pročitajte OVDJE.

Društvene mreže
Pratite mene i moju sestru na Instagram profilu @kapljice_srece i Facebook grupi: Kapljice sreće.

Premium Starter Kit

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More