Eterično ulje Palo Santo (Sveto drvo)

0 217

Palo Santo ili Sveto drvo.
Mistično drvo u srodstvu tamjanu, raste na obalama Južne i Srednje Amerike. Ima fascinantno mjesto u povijesti, ali i danas, pa čak i u modernoj medicini. Koristili su ga iscjelitelji i šamani u procesima liječenje, uklanjanja negativne energije i sl.

Poznato je po svojoj ljekovitosti i izradi mirisnih štapića koji djeluju opuštajuće kad se zapale.

Čarolija svetog drveta je u alkemijskom procesu koji se događa nakon njegove smrti. Da bi dobilo svoja ljekovita svojstva drvo mora umrijeti prirodnom smrću.

Stabla žive 80 do 90 godina, a nakon svog životnog vijeka moraju ostati još 4 do 10 godina u svom prirodnom staništu da bi se dovršila metamorfoza. Tek tada nastaje čarolija, oživljavaju njegova svojstva i stablo postaje mistično, sveto i ljekovito.

Mirisom je srodan tamjanu, kopalu i smirni. Ima slatkaste note limuna, mente i bora.

Štapići Svetog stabla koriste se pri meditaciji. Može se konzumirati i kao čaj, prelije se vrelom vodom, odstoji neko vrijeme i zasladi medom. Odlično protiv prehlade.

Eterično ulje Palo Santo

Eterično ulje ima veliki učinak kod aromaterapije i masaža, pa ga terapeuti rado koriste pri masažama za poboljšanje cirkulacije i obnove vitalne energije.

Koristi se za ublažavanje prehlade, gripe, astme, glavobolje, depresije, otklanjanja stresa itd.  

Eterično ulje je antibakterijsko, odlično za pročišćavanje zraka u kući, odstranjivanje loše energije, pomaže kod kožnih bolesti, olakšava kod prehlade, astme, pa čak i raka, jer sadrži 75 % d-limonena, koji je poznati antitumorski spoj.

Koristite ga kroz difuzor ili razrijeđenog u baznom ulju za masaže tijela.

Palo Santo stvara duboko stanje mira, opuštenosti i mentalne jasnoće.

Palo Santo ne dolazi u Premium Starter kitu, nego se naručuje kao pojedinačno ulje.
Sve o Premium Starte kitu pročitajte ovdje.


Društvene mreže
Pratite mene i moju sestru na instagram profilu @kapljice_srece i Facebook grupi: Kapljice sreće.

Palo Santo – Sveto drvo.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More