Eterično ulje Palo Santo (Sveto drvo)

0 345

Palo Santo ili Sveto drvo.
Mistično drvo u srodstvu tamjanu, raste na obalama Južne i Srednje Amerike. Ima fascinantno mjesto u povijesti, ali i danas, pa čak i u modernoj medicini. Koristili su ga iscjelitelji i šamani u procesima liječenje, uklanjanja negativne energije i sl.

Poznato je po svojoj ljekovitosti i izradi mirisnih štapića koji djeluju opuštajuće kad se zapale.

Čarolija svetog drveta je u alkemijskom procesu koji se događa nakon njegove smrti. Da bi dobilo svoja ljekovita svojstva drvo mora umrijeti prirodnom smrću.

Stabla žive 80 do 90 godina, a nakon svog životnog vijeka moraju ostati još 4 do 10 godina u svom prirodnom staništu da bi se dovršila metamorfoza. Tek tada nastaje čarolija, oživljavaju njegova svojstva i stablo postaje mistično, sveto i ljekovito.

Mirisom je srodan tamjanu, kopalu i smirni. Ima slatkaste note limuna, mente i bora.

Štapići Svetog stabla koriste se pri meditaciji. Može se konzumirati i kao čaj, prelije se vrelom vodom, odstoji neko vrijeme i zasladi medom. Odlično protiv prehlade.

Eterično ulje Palo Santo

Eterično ulje ima veliki učinak kod aromaterapije i masaža, pa ga terapeuti rado koriste pri masažama.

Ja ga rado koristim za pročišćavanje zraka, ublažavanje prehlade, gripe, olakšavanje disanja kod astme, glavobolje, depresije, otklanjanja stresa itd.

Eterično ulje je antibakterijsko, odlično za pročišćavanje zraka u kući, odstranjivanje loše energije, pomaže kod kožnih bolesti, olakšava kod prehlade, astme, pa čak i raka, jer sadrži 75 % d-limonena, koji je poznati antitumorski spoj.

Koristite ga kroz difuzor ili razrijeđenog u baznom ulju za masaže tijela.

Palo Santo stvara duboko stanje mira, opuštenosti i mentalne jasnoće.

Palo Santo ne dolazi u Premium Starter kitu, nego se naručuje kao pojedinačno ulje.
Sve o Premium Starte kitu pročitajte ovdje.


Društvene mreže
Pratite mene i moju sestru na instagram profilu @kapljice_srece i Facebook grupi: Kapljice sreće.

Palo Santo – Sveto drvo.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More