Jednodnevni izlet – Mađerkin breg

0 3,439

Ako trenutno nemate novca da odete vidjeti rižina polja po Aziji, definitivno će Vas utješiti hrvatska”rižina polja” u Međimurju.
Mađerkin breg kod Štrigove divna je lokacija. Naravno, ne radi se o rižinim poljima, ovdje je riječ o divnim vinogradima. Osim atraktivno uređenih vinograda, pogleda koji puca na sve strane, na vrhu brijega nalazi se mala nadstrešnica sa stolom i klupama, gdje se možete odmoriti i pojesti hranu ako ste ju sami donijeli.

Lijepa zanimljivost je da se na Mađerkinom bregu planira izrada vidikovca s kojeg će se vidjeti 5 zemalja: Hrvatska, Slovenija, Austrija, Mađarska i Slovačka.

Nadam se da nećete ponijeti hranu sa sobom, jer bi bila prava šteta da ne kušate neki od specijaliteta koji se mogu pronaći u okolnim seoskim domaćinstvima.
Mi smo se provozati po ovom divnom kraju koje ima puno imanja koja Vam nude domaću hranu i napitke. Pošto je bila nedjelja, nama je potraga malo duže potrajala, jer su većinom radili vinari, ne i domaćinstva s hranom. Ali potraga se isplatila, jer smo naišli na predivne domaćine, koji su nas najeli i napili. S njima smo ostali 3 sata, zanimljivim razgovorima nije bilo kraja. Također iznajmljuju sobe, pa ćemo definitivno opet otići tamo, ali bar na dva tri dana.
Domaćinstvo se zove “Kušaona vina – Vukov breg” i više o njima pogledajte na linku.

 

Kušaona vina – Vukov Breg. Slika preuzeta s njihovog Facebook profila.

 

Dok smo tražili lokaciju gdje ćemo se nahraniti, prošli smo pored restorana koji ima veliko ograđeno područje s životinjicama.

 

Mađerkin breg, Štrigova.

 

Mađerkin breg.

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More