Kako izraditi prirodni parfem od Young Living eteričnih ulja

0 477

Jeste li znali da je “parfem” jedan od najštetnijih proizvoda u našem domu? Jednom kada se okružite prirodnim mirisima eteričnih ulja, sintetički mirisi vam više neće odgovarati. Boljeti će Vas glava od njih.

Parfem s eteričnim uljima izrazito je jednostavno napraviti i na taj način ćete ukloniti još jednu štetnu stvar iz vaše svakodnevne rutine.

Svi parfemi sastoje se od tri note:

  • Vršne note parfema oslobađaju se odmah nakon nanošenja parfema i brzo isparavaju. Najčešće su zastupljene cvjetne note i svježi citrusni mirisi.
  • Srednja nota parfema (ili srce parfema) u sebi sadrži blaže i ugodnije mirise. Najčešće se radi o cvjetnim notama (poput ruže ili jasmina) koji se oslobađaju s vremenom.
  • Dominirajuća nota parfema – bazna ili glavna nota najduže se zadržava na koži. Čine ju snažni mirisi – drvenaste note ili tamjan.

Prilikom odabira eteričnih ulja za svoj parfem, počnite sa baznom notom, „omekšajte“ ju srednjom notom i završite s najdražom notom koji ostavlja pozitivan prvi dojam.

Kako napraviti svoj parfem?

Trebat će vam:
👉🏼 roller bočica od 10 ml
👉🏼 bazno ulje (npr. bademovo ili frakcionirano kokosovo ulje)
👉🏼 jedno ulje bazne note parfema
👉🏼 jedno ulje srednje note parfema
👉🏼 jedno ulje visoke note parfema

Dodajte po 10 kapljica odabranih eteričnih ulja u svoju roll on bočicu te je do vrha napunite s baznim uljem. Stavite roller čep i to je to! Upravo ste napravili svoj home made 100% prirodni parfem!

Neke od mojih omiljenih kombinacije su:

  •  tamjan + ylang ylang + bergamot
  •  cedar + neroli + lavanda
  •  idaho balsam fir + tamjan + grejp
  • tamjan + geranium + jade lemon
  • patchouli + jasmin + mandarina

Na ovom linku možete pročitati detalje od Young Living Premium Starter kitu (difuzor i 12 eteričnih ulja).
Mnoge recepte s eteričnim uljima, kao što su “kako se riješiti seboreičnog dermatitisa”, “kako izraditi rollere”, “kako koristiti eterična ulja”, pročitajte ovdje.

Društvene mreže
Pratite mene i moju sestru na instagram profilu @kapljice_srece i Facebook grupi: Kapljice sreće.

Prirodni parfem od eteričnih ulja.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More