Kemijski piling lica

0 707

Prije par dana sa sestrom sam išla na kemijski piling u Polikliniku Petković. Već duže vrijeme ga planiramo, a dodatno nas potakla akcija koju imaju u studenom, 1+1 gratis. Drago mi je da smo napokon otišle, jer me učinak oduševio, ali i sami postupak. Nisam ga uopće tako zamišljala. Pet dana nakon tretmana koža mi je predivno glatka i meka. Ali, ne bi ja bila ja da ne ispričam sve od početka. Podijelit ću s vama postupak, jer znam koliko sam pitanja i nejasnoća imala.

Poliklinika Petković

U Poliklinici Petković (Lašćinska cesta 97) dočekat će vas simpatična medicinska sestra i jednako simpatična i pristupačna doktorica Mikela Petković, specijalist dermatologije i venerologije. Znate ono kako se osoba procjenjuje u prvih trideset sekundi. E pa, u ovih trideset sekundi zadovoljen je svaki naš kriterij. Osjećale smo se kao na kavi s prijateljicom. Doktorica je jako komunikativna, otvorena, strpljivo je odgovarala na svako naše pitanje. Procijenila je tip i stanje kože, te preporučila postupak kemijskog pilinga lica. Lice svake osobe je drugačije, tako će i sam tretman biti drugačiji.

Kemijski piling lica - postupak

Kemijski piling lica postupak je nanošenja otopine kiseline u svrhu uklanjanja gornjeg sloja kože, ubrzavanja obnavljanja stanica, poticanja stvaranja kolagena te poboljšane, sjajnije, podatnije strukture kože. Kemijska otopina nanosi se na kožu što dovodi do ljuštenja površinskog dijela kože. Postupak je individualan, pa smo sestra i ja imale potpuno različit kemijski piling. Imamo drugačiji tip kože lica, drugačije stanje i razliku u godinama.

Nakon procjene stanja i tipa kože, doktorica nanosi odgovarajuće preparate. Kroz postupak određuje koliko slojeva i što će nanijeti. Meni je nanijela tri sloja. Na nekim dijelovima lica osjetite blago peckanje, zato je tu medicinska sestra koja asistira s ventilatorom i hladi određeno područje. Peckanje je izrazito blago, bez brige.

Kemijski piling, osim za rejuvenaciju kože i ublažavanje bora, koristi se i kao potporna metoda liječenja kod pacijenata koji imaju akne, melazmu i druge hiperpigmentacije ili ožiljke od akni.

Postupak nanošenja preparata i hlađenje ventilatorom.

Postupak traje između 20 i 30 min i jako je ugodan. U principu ležite na udobnom ležaju, doktorica nanosi preparate, a sam postupak nanošenja je jako nježan i osjećate se kao da ste na blagoj masaži lica. Nema nikakvog trljanja, struganja i slično. Nije kao piling koji nanosimo doma utrljavanjem po licu. :)

Doktorica Mikela cijelo vrijeme će komunicirati s vama, da li je sve u redu, kako se osjećate i detaljno će objasniti kako će se koža ponašati par dana nakon pilinga.

Odmah nakon pilinga, bez šminke, samo predivan sjaj i mekoća kože.
Nakon tretmana doktorica zapisuje sve što je nanosila u vaš karton. Za tjedan dana idemo na još jedan tretman.

Nakon kemijskog pilinga

Ovisi o tome da li ste radili blaži ili jači piling ima, imat ćete blaže ili veće ljuštenje gornjeg sloja kože. Sestra je radila blagi, ja jači i kod mene je postupak išao kako je doktorica objasnila. Nakon dva dana počelo je blago ljuskanje i kroz idućih 48 h sve se oljuštilo. Neki dijelovi budu manje, neki više crveni. Bitna napomena je da se možete normalno šminkati i obavljati svoje redovite rituale njege lica.

Nakon pet dana lice mi je predivno. Čisto, jako mekano i čak mi se boja na jednoj izraženoj hiperpigmentacijskoj mrlji ispod oka umanjila.

Ljuskanje je krenulo 36 h nakon tretmana.
Četvrti dan nakon kemijskog pilinga lica.

Zaključak

Prezadovoljna sam učinkom prvog kemijskog pilinga. Za dva dana sam na novom postupku, podijelit ću nastavak i sliku "after". :)

Ako ste ikad razmišljali o kemijskom pilingu lica, imate našu preporuku za Polikliniku Petković. Detalje oko postupka i ostale tretmane pogledajte na njihovoj web stranici OVDJE.

Ana Ivančić
Instagram: @my_off_days

Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More