Ljeto u Zagrebu

0 1,097

Svake godine me oduševi ponuda sadržaja tijekom ljeta u Zagrebu. I uopće mi se ne ide iz Zagreba. Svake godine niču nova kul mjesta, neobično uređene terase, kafići...

U ovom članku nabrojat ću samo par favorita koje ne treba propustiti. Također, ako znate za neko super cool mjesto ili događaj koji se održava svake godine ljeti u Zagrebu, javite mi pa ću dodati na popis.

Zapratite me na Instagram profilu @ana.ivancic.sola za savjete oko jednodnevnih izleta, putovanja, zdravih obroka i slično.

More knjiga na Zrinjevcu

Svake godine kažem isto "zašto ovo ne ostave do kraja ljeta, a ne samo dva tjedna"? Bar da bude mjesec dana, jer "More knjiga na Zrinjevcu" bi stavila u sami vrh ponude. Ove godine su ga ukrašavale impresivne bijele meduze, projekt poznatog umjetnika Maria Miše.

More knjiga na Zrinjevcu.

Ljeto na Strossu - Caffe de Matoš

Pomno odabran glazbeni program, nostalgičan ugođaj, slikari, likovne instalacije kratki je presjek onog što Vas čeka na gornjem gradu. Romantičnu šetnju ili druženje s prijateljicama uz sokić možete obaviti do 01. rujna.

Uvijek romantičan Caffe de Matoš.

Histrioni

Ove godine prikazuju "Fine strine s Opatovine". Sestra je išla gledati i kaže da je predstava fenomenalna. Ići će još jedanput sa mnom. :)
Već godinama idem na predstave Histriona i svaka pohvala. Ako niste bili, molim Vas odite.

Raspored predstava i cjenik pogledajte na njihovoj službenoj stranici ovdje.

Prošlogodišnja "Grička vještica"

Pop Up Summer Garden

Zelena oaza skrivena u strogom centru Zagreba (Tuškanac) i ove godine je pretvorena u Pop Up Summer Garden. Opustiti se i popiti piće možete do 14. rujna.
Raspored događanja pogledajte ovdje. U slučaju kiše ne rade.

Gornjogradske coprnice

Gornjogradske coprnice noćni je turistički obilazak Gornjeg grada po znamenitim lokacijama s kostimiranim vodičem. Razgled uključuje interaktivne elemente i životopisne izvoditelje. Kroz zabavan program upoznajte mračnu stranu Zagreba od srednjeg vijeka nadalje. U obilasku se spajaju vjerovanja o vješticama, stvarnim praksama i povijesnim događajima koji stoje u njihovoj pozadini.

Prije kupovine ulaznice obavezna rezervacija i provjera termina ovdje.

Sestra i ja smo išle u razgled prije 2 godine i svaka pohvala. Bilo nam je fenomenalno.

Ljetne noći Teatra EXIT

Ako ste ljubitelj kazališta, svakako ćete htjeti pogledati njihove predstave pod zvijezdama u Muzeju za umjetnost i obrt. 27.06.-03.08.2019.
Raspored predstava i cijene pogledajte ovdje.

Zagreb pod kišobranima. Projekt na gornjem gradu tijekom 6 mj
Na Zrinjevcu je stalno živo i uređeno. :)
More knjiga na Zrinjevcu

Uživajte u toplom Zagrebu.
Ana Ivančić

Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More