Ljeto u Zagrebu

0 971

Svake godine me oduševi ponuda sadržaja tijekom ljeta u Zagrebu. I uopće mi se ne ide iz Zagreba. Svake godine niču nova kul mjesta, neobično uređene terase, kafići...
U ovom članku nabrojat ću samo par favorita koje ne treba propustiti. Također, ako znate za neko super cool mjesto ili događaj koji se održava svake godine ljeti u Zagrebu, javite mi pa ću dodati na popis.

More knjiga na Zrinjevcu

Svake godine kažem isto "zašto ovo ne ostave do kraja ljeta, a ne samo dva tjedna"? Bar da bude mjesec dana, jer "More knjiga na Zrinjevcu" bi stavila u sami vrh ponude. Ove godine su ga ukrašavale impresivne bijele meduze, projekt poznatog umjetnika Maria Miše.

More knjiga na Zrinjevcu.

Ljeto na Strossu - Caffe de Matoš

Pomno odabran glazbeni program, nostalgičan ugođaj, slikari, likovne instalacije kratki je presjek onog što Vas čeka na gornjem gradu. Romantičnu šetnju ili druženje s prijateljicama uz sokić možete obaviti do 01. rujna.

Program po danima pogledajte na njihovoj službenoj stranici.
Program "Caffe de Matoš" pogledajte na njihovoj službenoj Facebook stranici ovdje.

Uvijek romantičan Caffe de Matoš.

Histrioni

Ove godine prikazuju "Fine strine s Opatovine". Sestra je išla gledati i kaže da je predstava fenomenalna. Ići će još jedanput sa mnom. :)
Već godinama idem na predstave Histriona i svaka pohvala. Ako niste bili, molim Vas odite.

Raspored predstava i cjenik pogledajte na njihovoj službenoj stranici ovdje.

Prošlogodišnja "Grička vještica"

Pop Up Summer Garden

Zelena oaza skrivena u strogom centru Zagreba (Tuškanac) i ove godine je pretvorena u Pop Up Summer Garden. Opustiti se i popiti piće možete do 14. rujna.
Raspored događanja pogledajte ovdje. U slučaju kiše ne rade.

Gornjogradske coprnice

Gornjogradske coprnice noćni je turistički obilazak Gornjeg grada po znamenitim lokacijama s kostimiranim vodičem. Razgled uključuje interaktivne elemente i životopisne izvoditelje. Kroz zabavan program upoznajte mračnu stranu Zagreba od srednjeg vijeka nadalje. U obilasku se spajaju vjerovanja o vješticama, stvarnim praksama i povijesnim događajima koji stoje u njihovoj pozadini.

Prije kupovine ulaznice obavezna rezervacija i provjera termina ovdje.

Sestra i ja smo išle u razgled prije 2 godine i svaka pohvala. Bilo nam je fenomenalno.

Ljetne noći Teatra EXIT

Ako ste ljubitelj kazališta, svakako ćete htjeti pogledati njihove predstave pod zvijezdama u Muzeju za umjetnost i obrt. 27.06.-03.08.2019.
Raspored predstava i cijene pogledajte ovdje.

Zagreb pod kišobranima. Projekt na gornjem gradu tijekom 6 mj
Na Zrinjevcu je stalno živo i uređeno. :)
More knjiga na Zrinjevcu

Uživajte u toplom Zagrebu.
Ana Ivančić

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More