Crna Uskršnja jaja

0 2,478
Jako volim bojati jaja u boje koje nam priroda podari. Osim što će pisanice divno izgledati, možemo ih i pojesti bez straha. Po prva puta sam isprobala bojanje jaja crnim vinom. Pročitala sam da će dobiti kristalni sjaj u obliku malih točkica kad se osuše, koje nastanu zbog kristalizacije šećera u vinu. To se nije dogodilo, jer očito domaće crno vino mog tate nema dovoljno šećera. 😊 Ali su zato jaja ispala fenomenalno, kao crni mramor.

Izrada:

  1. U posudu natočiti crno vino i odmah staviti jaja dok je vino hladno. Staviti na laganu vatru. Obavezno lagana vatra da ne puknu tokom kuhanja.
  2. Nakon što prokuha, ostaviti da vrije 15min dok se jaja ne skuhaju.
  3. Nakon 15min skinuti s vatre i ostaviti jaja u tekućini preko noći.
  4. Izvaditi jaja i ostaviti da se osuše.
  5. Ako u vinu bude dovoljno šećera, dobiti ćete bonus kristalni sjaj po jajima. Ako ne bude dovoljno šećera, izgledati će kao moja, crni mramor.

Savjeti:

  • Ako Vam vino nema dovoljno šećera u sebi, a želite efekt kristalića, dodajte par žličica soli na litru vina da se ukuha. Kad se jaja posuše imati će male sitne kristale po sebi. To sam isprobala. Također, možete dodati i šećer, vjerojatno će efekt biti isti.
Ako ih izradite, a imate Instagram, označite me, biti će mi drago vidjeti Vaše uratke.
Crno jaje.
 
Mačak u potrazi za jajima. :)
 
Crno jaje u malom gnijezdu.
 
Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More