Pariz – gdje jesti?

0 4,310

Nakon jednodnevnog obilaska Amsterdama i 4 predivna dana Londona, stali smo par sati u Parizu.

Moje putopise možete pratiti i na Instagram profilu @my_off_days.

Datum je bio 16.11.2018, vrijeme suho i hladno. Pingvini padaju u nesvijest. Blagi vjetrić dodatno ledi kosti. Nismo mogli do kofera, jer smo već stigli do Eiffelovog tornja, a bus sa stvarima je u okolici nogometnog stadiona, gdje smo iskrcani.
Metro karta od stadiona do Eiffela u jednom smjeru košta 1,90 € (izišli smo na Invalides stanici). Ako kupite 10 i više komada, onda je 1,50 €. To smo i napravili na povratku, jer nas je bilo 10 u grupi.

Pošto je hladnoća bila nepodnošljiva, nismo previše razgledavali. Razgledavanje nam i nije bilo u planu, jer smo obje prije 15-ak godina bila u Parizu na tjedan dana. Lijepo ga je opet posjetiti. Samo da nije tako leden. 🙂

Uz rijeku Seinu hodale smo od Eiffelovog tornja do Crkve Notre Dame. To je oko 4 km. U blizini se nalazi Latin Quarter (Latinska Četvrt), koja osim što lijepo izgleda, prava je meka ukusne i povoljne hrane.

Nas dvije i francuska juha. 🙂

Latinska četvrt (Latin Quarter)

Područje između Seine i Boulevard Saint-Germain jedno je od najšarmantnijih u Parizu. Samo par minuta hoda od Notre Dama nalazi se Latinska četvrt, sa šarmantnim ulicama, zanimljivim knjižarama, bistroima, kafićima, trgovine, hoteli… Najpoželjnija četvrt svakom turistu.
Osim navedenih stvari četvrt je prava meka za pojesti ukusne objede za povoljan iznos.

Tri slijeda kuhane tople hrane za 10 €. 🙂
Za predjelo smo jele francusku juhu, naravno. 🙂 Za glavno jelo patku u umaku od naranče. A za desert mousse od čokolade. I sve je bilo za prste polizati. Sve skupa s vodom platile smo za nas dvije 21,40 €.

Znači, na klopu obavezno u Latinsku četvrt. Par ulica s restoranima jedan do drugog. Ponuda kuhinja je raznolika: francuska, azijska, talijanska itd. Za svačije nepce po nešto.

Restoran u kojem smo jeli. Na žalost nisam zapisala ime.
Latinska četvrt.
Eiffelov toranj pod maglom.
Šetnja uz Sienu.
Pariz <3
Notre Dame
Do nekog idućeg puta.

Ostali putni blogovi

Moje ostale putne blogove pročitajte ovdje
London – budžet za 4 dana.
Amsterdam – jedan dan u Amsterdamu i najbolje palačinke u životu.
Istanbul – detaljan info i budžet za 5 dana. 
Kanarski otoci – detaljan info i budžet za tjedan dana. 
Tajland – detaljan info i budžet za 20 dana.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More