Plaža Pasjača

0 559

Pasjača je hrvatska plaža u Konavlima. Smještena na skrovitom i nepristupačnom mjestu gdje se Konavoske stijene strmo obrušavaju u Jadransko more. Na portalu „Najbolja odredišta u Europi“ (European Best Destinations) proglašena je najboljom europskom plažom 2020. godine.

Na mom Instagram profilu pogledajte kratki video o Pasjači.

Plaža Pasjača nalazi se 30-ak kilometara od Dubrovnika, u malom mjestu Popovići. Možete doći autom 100 m od plaže, ima dovoljno mjesta za parkirati se (za sad se ne naplaćuje). Nakon parkinga imate 5-7 minuta spuštanja niz liticu (betonirano je s ogradom). Put do Pasjače probijali su dugih 10 godina.

Plaža je nastala umjetnim putem negdje u vrijeme Drugog Svjetskog rata. Lokalni stanovnici navode da su u to vrijeme bile česte poplave, pa su se radili kanali radi odvodnje, a višak zemlje i kamenja bacao preko strmih litica u more. Nakon nekog vremena more je usitnilo kamenje i stvorilo tajnovitu plažu osebujne ljepote.

More je s vremenom progutalo dijelove plaže, ali su ljudi tijekom izgradnje građevinskih objekata i prometnica ponovno nasipavali kameni materijal na nju. Tako su oživljavali ovu jadransku čaroliju kojoj prijeti nestanak, ali se do danas održala i 2020. godine osvojila naslov najljepše plaže u Europi.

Ostale putne članke pročitajte OVDJE.

Do idućeg putnog pozdrava,
Ana Ivančić

Plaža Pasjača.
Put do plaže Pasjače.
Plaža Pasjača.
Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More