Road trip – Crna Gora, Albanija i Grčka – budžet za 7 dana

0 2,597

Kaže muž:  “ajmo napraviti mali road trip do Crne Gore".  Kažem ja "ajmo onda produžiti i do Meteora, jer mi već na listi želja 10 godina". I tako je odlučeno da će ruta ići do Grčke, Meteora. Ukupno nekih 1000 km više (500 km u svakom smjeru), ali isplatilo se, jer Meteora je nešto posebno.

Sve moje putne savjete kroz puno slika, videa, detaljnih uputa pratite na mom Instagram profilu @ana.ivancic.sola.

Krenuli smo s Paga, ukupna ruta od Paškog mosta i natrag iznosila je 2384 km. Naša ruta išla je preko BiH, jer smo imali nekih obveza u Hercegovini. Pa idemo po redu.

Road trip ruta:

Pag - Bosna i Hercegovina - Crna Gora - Albanija (Tirana) - Grčka (Meteora) - Albanija - Crna Gora - Hrvatska.
Klikom na Pag, Crnu Goru, Albaniju i Grčku pročitajte detaljnije.

Osnovne informacije o putovanju

Datum putovanja: 2.8.2022. - 8.8.2022.
Dvije osobe, 7 dana.
Ukupni troškovi iznosili su nam 833 €.
Niti jedan smještaj prije puta nismo rezervirali, nego u hodu preko Booking.com.

Valute:

  • BiH, konvertibilna marka 1 KM = 0,51 €
  • Albanija, albanski lek 1 € = 117 leka
  • Crna Gora, euro
  • Grčka, euro

Osnovni troškovi: prijevoz i smještaj

Ukupni troškovi po kategorijama. Da bi vidjeli koliko je u kojoj zemlji potrošeno na gorivo, hranu ili smještaj, pročitajte na blogovima na kojima sam ih zasebno opisala.

  • Gorivo 240 €
  • Cestarine, mostarine, vinjete, parking 35 €
  • Smještaj 230 €
  • Hrana i piće 240 €
  • SIM kartice 32 € (BiH 10 €, Crna Gora 10 €, Albanija 12 €, u Grčkoj nismo kupovali karticu)
  • Ulaznice za muzeje, stare gradove, citadele i sl. 56 €

Road trip - vožnja kroz Hercegovinu

Na put smo krenuli s Paga u popodnevnim satima. Prenoćili smo u Prisoju pored Buškog jezera, obavili obveze koje smo imali za obaviti i oko 13 h krenuli prema Crnoj Gori). Puno je bolje krenuti u jutarnjim satima, pa poslijepodne imate za razgledavanje, ali obveze su odredite ovaj tempo za prvi dan. Gorivo smo natočili u Hrvatskoj, pa iduće točenje u Crnoj Gori jer je cijena bila najpovoljnija. Okvirne cijene goriva možete provjeriti na GlobalPetrolPrices.com (obratite pažnju ma datum od kad je info).

Prvu pauzu napravili smo kod Čapljine, Trebižat. Ovdje se nalazi beach bar Club Divine, predivan kafić i restoran na rijeci, s hrpom popratnih aktivnosti kao što su vožnje kanuima, odbojka na pijesku i sl. Kafić i restoran su u prirodnom hladu, sve je izrađeno od drva, trstike i platna.

Beach bar Divine, Čapljina.

Ako imate vremena onda na ovoj ruti obavezno stanite na vodopad Kravica, navratite u Međugorje, Mostar i Blagaj. Mi smo sve navedeno vidjeli prije pa se ovaj put nismo zaustavljali.

Iduću pauzu napravili smo u Trebinju i popili par odličnih sokova od šipka (nar). Ovo područje je pogodno za uzgoj šipka pa se nudi na svakom koraku. U Trebinju smo sat vremena parkinga platili 1,6 €, a kartu kupujete na kiosku. Prirodni sok od šipka platit ćete 1.3€.
Svakako odvojite pola sata za šetnju starim gradom.

Trebinje.

Na granici BiH i Crne Gore nije bila gužva. Čim smo ušli u Crnu Goru na prvom kiosku kupili smo SIM karticu. Imaju baš turističku opciju s više nego velikodušnih 500 GB za 10 €. Kartica traje 15 dana.

Kada se spuštate prema Herceg Novom iz smjera BiH, stanite na vidikovac i uživajte neko vrijeme u pogledu. Pogled na Bokokotorski zaljev ostavlja bez daha, a slike ni izbliza ne mogu dočarati stvarnost.

Vidikovac na Bokokotorski zaljev.

Nastavak o Crnoj Gori pročitajte OVDJE.

Ostale putne članke pročitajte OVDJE.

Do idućeg putnog pozdrava,
Ana Ivančić

Rafting kod Beach Bar Divine, Čapljina.
Parkirna karta u Trebinju.
Trebinje.
Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More