Road trip – istočna i južna Europa – Bugarska

0 708
Prešli smo Poljsku, Ukrajinu, Rumunjsku i evo nas u Bugarskoj (Veliko Tarnovo). Datum putovanja: 18.09.2016.
Bugarska valuta zove se Lev. Bugarsku vinjetu platit ćete 7€. Prelazak preko Rumunjska - Bugarska platiti ćete 6€.
 

Veliko Tarnovo

Jako me podsjeća na Mostar. Grad na brežuljcima, puno mostova. Postoji stari i novi dio grada. Veličina je takva da ga taman prijeđete u dva sata. Povijesni dio grada smješten je na tri brda, a između teče rijeka Jantra. Veliko Tarnovo za Bugare ima poseban značaj, jer je bio povijesna prijestolnica Drugog Bugarskog carstva. Bugari ga još nazivaju i Grad careva. U Bugarskoj smo posjetili jedino Veliko Tarnovo. Ostalo nismo ni imali u planu. Malo su me iznenadile cijene. Tek sam poslije shvatila da je Veliko Tarnovo jedan od turističkih gradova u Bugarskoj, pa su zato cijene skuplje. Sestra je bila u Sofiji godinu prije i znam da ona i muž stalno pričaju kako su se prejeli od tri slijeda jela, desert, vino i da su sve platili oko 100 kn. Naša večera u Velikom Tarnovu je najskuplja klopa koju smo platili tijekom ovog road tripa. Što se tiče bugarske hrane, tijekom večere smo se uvjerili da je odlična. U starom dijelu grada naišli smo na tradicijski uređen restoran pod nazivom Ethno. Mala terasa s pogledom na grad. Naravno da smo pojeli šopsku salatu. Ako nećemo ovdje, gdje ćemo. :) Tijekom cijelog road tripa, ovu večeru najskuplje smo platili. Dvije šopske salate, dva glavna jela, 7 dcl vina i pola litre vode platili smo 23€.  
Veliko Tarnovo.
  Odsjeli smo u hotelu "Concorde".  Jedno noćenje s doručkom platili smo 33€. Hotel je na dobroj lokaciji, blizu samog centra grada. Čisto, uredno. Doručak ok. Niti jedan smještaj prije puta nismo rezervirali, nego u hodu preko Booking.com Booking.com popust od 15$ iskoristite na linku.  

Troškovnik Bugarska (ukupno 91€)

  • Prelazak preko mosta Rumunjska Bugarska 6€
  • Bugarska vinjeta 7€
  • Hotel s doručkom 33€
  • Večera (dvije šopske salate, dva glavna jela, 7 dcl vina, pola litre vode) 23€
  • Voda i ledeni čaj (kupljeni u dućanu) 3€
  • Gorivo 19€
 
Šetnja ulicama grada.
 
Veliko Tarnovo.
 
Pogled iz restorana.
 
Šopska salata.
 
Večerali smo na terasi s pogledom. Na žalost nisam zapisala ime restorana. Ali se nalazi u starom dijelu gradu. Nećete ga promašiti.
 
Unutrašnjost restorana.
   
Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More