TAJLAND – Krabi – Ko Lanta – šesti dio

0 1,172
U prethodnim člancima možete pročitati o Bangkoku, putovanju iz Bangkoka u Chiang Mai,  dvodnevnom trekingu u okolici Chiang Maija, školi kuhanja u Chiang Maiju, te Sukhothai.  

Put sa sjevera Tajlanda na jug

U prethodnom blog postu možete pročitati kako smo unajmili kombi, koji nas je vozio iz Chiang Maija, stao u Sukhothaiju, te dovezao u Bangkok na aerodrom od kud smo imali let za Krabi. Avionsku kartu platili smo 200 kn po osobi. Na aerodromu u Krabiju iznajmili smo kombi koji nas je odvezao na Ko Lantu. Kombi smo platili 375 thb po osobi (74 kn). U cijeni je uključen i trajekt.
Na trajektu do Ko Lante.
 

Ko Lanta

Dan prije dolaska preko Booking.com rezervirali smo odličan hotel Morakot Lanta Resort. Smještaj smo platili 10000 thb za 6 noćenja za nas dvoje (2000 kn). Ako rezervirate dovoljno unaprijed, bit će Vam povoljnije. Sad kad gledam datume koje smo bili, smještaj za 2 osobe 7 dana košta 1700 kn. I iskoristite booking kodove za popust. Tad kad smo mi bili kodovi nisu postojali. Mi smo bili 15.01.2016.-21.01.2016. Na jugu je naravno skuplje u odnosu na sjever. U mom drugom putopisu o Tajlandu gdje sam pisala o Chiang Maiju, vidjeli ste predivan smještaj koji smo platili duplo manje nego ovaj smještaj na jugu.
Booking.com popust od 15$ iskoristite na linku.
Pogled iz sobe. Bazen je iznimno čist. Vlasnici ga svaku večer redovito čiste.
 
Kupanac na bazenu.
  Do plaže imamo oko 200 m. Jedino razočaranje mi je žuti pijesak. Nekako sam se nadala bijelom. :) Ali naći ćemo bijeli pijesak na izletima na koje planiramo ići. :) Vruće, vruće, vruće... Čim iziđemo iz hotela prema plaži, osjećaj je kao da smo ušli u pećnicu. Toliko vruće da jedva dišemo... Ali bar nema vlage u zraku kako je u Bangkoku. Kupili smo zaštiti faktor 50. Sestra, šogor i ja rezervirali izlet za sutra. Idemo na tri otoka. Koh Ngai, Koh Mook (plivanje u Emerald Cave), te Koh Kradan.  
Naša plaža, 200 m od hotela.
  Dio ekipe iznajmio je skutere i obišli su cijelu Ko Lantu. Bilo im je odlično, našli su neku šumu s majmunima u divljini, pa su se usput družili s njima. Pošto se vozi lijevom stranom i nikad nismo vozili skuter, muž i ja smo radije obilazili pješke ili Tuk Tukom. :) Tuk tuk prolazi stalno cestom i non stop vam trube da li trebate prijevoz. To malo izludi, jer svako 30 sek čujete trubu. Mjesto je malo, ima simpatičnu tržnicu na kojoj se prodaje što god poželite. Ja sam si kupila samo jednu zdjelicu od bambusa. Inače na putovanjima nikad ne kupujem skoro ništa, posebno ne suvenire za nekoga. Ne vidim smisao da nekom kupim magnet ili nešto drugo da ga podsjeća na moje putovanje. Na putovanjima kupim suvenir kućicu samo za sebe. Na žalost na Tajlandu ju još nisam pronašla, premda ju intenzivno tražim. Osim sebi, kupim suvenir jedino sestrama ako nešto požele. Ni njima ne želim kupovati nešto s čega će samo prašinu morati čistiti. :)
Pogled iz Tuk Tuka. Ovdje su malo drugačiji nego na sjeveru. Ovdje sjedite sa strane vozača, ne otraga.
 

Dno Dna

Pedeset metara od hotela nalazi se restoran kojeg smo od milja nazvali "Dno dna", jer tako zbilja i izgleda. Ha ha ha...  Ali imaju vrhunsku klopu i tamo smo doslovno jeli svaki dan. Svih 7 dana. Uopće nismo dalje proučavali i tražili. Bitno nam je da je sve čisto, a pripremu hranu vidiš, tako da nije bilo straha. Osim domaće tajlandske hrane super pripremaju mariniranu piletinu na roštilju. Pileći batak i sticky rice. Da prste poližeš.
Dno dna. Svega dva stola u restoranu. Za jednim je naravno sestra, čeka ručak. :)
 
Odlična hrana u restoranu "Dno dna". :) Joj kako mi fali ova hrana sad kad gledam slike. A sticky rice je naj riža. Riža je zamjena za kruh.
 

Kava

Pišući blog postove o Tajlandu, upravo sam shvatila da ni jednom nisam naručila kavu u kafiću. Totalno mi je pasalo u dućanima kupiti hladnu kavu u limenci. Posebno je osvježavajuća ovdje na jugu. Koliko mi je ostalo u sjećanju, limenka kave od 200 ml je oko 5 kn.   Idući nastavak o putovanju Tajlandom pročitajte ovdje Moje ostale putne blogove pročitajte OVDJE.

Još malo slika iz Ko Lante...

Ko Lanta
 
Krabi, Ko Lanta
 
Na putu do plaže.
 
Kratkotrajni pljusak. Svega 20 min. Jedina kiša koju smo vidjeli u 20 dana boravka.
 
Šefica iz "Dno dna" restorana.
 
Hotel noću.
 
Naša plaža.
 
Girl power.
 
Uz plažu. Ove kućice iza se iznajmljuju. I predivno izgledaju.
 
Trajekt do Ko Lante.
 
Sestra se ljulja na plaži. :)
 
Kavica uz bazen.
   
Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More