TAJLAND – Sukhothai – peti dio

0 761
U prethodnim člancima možete pročitati o Bangkoku, putovanju iz Bangkoka u Chiang Mai,  dvodnevnom trekingu u okolici Chiang Maija, te jednodnevoj školi kuhanja tajlandske hrane.  

Unajmljenim kombijem od Chiang Maija do Bangkoka

Došao je kraj našeg boravka u Ching Maiju. Htjeli smo vidjeti Sukhothai, pa smo napravili idući plan. Unajmili smo kombi s vozačem koji će nas pokupiti u hotelu. Stati ćemo u Sukhotaiju na 2-3 sata, pa nastaviti prema Bangkoka, tj. na aerodrom s kojeg imamo let za Krabi (avionska karta 200 kn po osobi Bangkok - Krabi). Kombi s vozačem platili smo 1300 thb po osobi (250 kn). Jedini problem bio je što vozač ne zna engleski. Snašli smo se rukama i nogama. Za neke detaljnije informacije zvali smo njegovog šefa, pa je telefonski šef prenio vozaču naše želje.
Unajmljeni kombi.
 
Bilo je dovoljno mjesta za nas i stvari.
 

Sukhothai

Gradić od 35000 stanovnika u središnjem dijelu sjevernog Tajlanda. Taman je na nekih pola puta od Chiang Maija do Bangkoka (430 km od Bangkoka). Sukhothai u prijevodu znači "Zora sreće". Popularna je turistička destinacija jer se nalaze ruševine antičkog grada Sukhothaija. Današnji Sukhothai dijeli se na stari i novi dio grada. Novi je smješten uz rijeku Yom, a stari Sukhothai čini sve ruševine i ostaci nekadašnjeg glavnom grada, sada poznat kao Sukhothai Historical Park  koji je uvršten na UNESCOVU listu svjetske kulturne baštine. Područje je prilično veliko, pa nikako ne preporučujem da ga obilazite pješke, nego iznajmite bicikl. U okolici imate veliku ponudu dućana s najmom na par sati ili cijeli dan. Najam bicikla platili smo 50 thb po osobi (10 kn). U blizini Sukhotkaija posjetili smo i Wat Phra Si Rattana Mahathat.
Tijekom boravka u Tajlandu svakako posjetite Sukhothai ili Ayutthaju, ovisi što Vam bude bliže.
Idući nastavak o putovanju Tajlandom pročitajte ovdje Moje ostale putopise pročitajte OVDJE.   https://www.instagram.com/p/BpPjwN0nzXt/?taken-by=my_off_days  
Ruševine i ostaci nekadašnjeg grada.
 
Sukhotkai
 
Most preko rijeke.
 
Simpatična bakica unutar parka prodaje banane.
 
Ulaz u Sukhothai Historical Park.
 
Sestra u Wat Phra Si Rattana Mahathat.
 
Wat Phra Si Rattana Mahathat
 
Wat Phra Si Rattana Mahathat
 
Most u Wat Phra Si Rattana Mahathat.
 
Restoran pored Wat Phra Si Rattana Mahathat, gdje smo ručali.
       
Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More