Uskršnja jaja

0 1,700
Ukrašavanje pisanica suhim cvijećem i kartonom zabavno je za djecu, ali i za odrasle. Lako i jednostavno uz malo mašte napravimo predivne romantične pisanice. U ovom postu opišem kako sam izradila jednorog jaje, koje je ove godine jako popularnu. Te romantične pisanice sa suhim cvijećem i malo boje na bazi vode.  

Postupak izrade jednorog pisanice:

 1. Potreban materijal: bijelo jaje, škare, papir, ljepilo za papir, suho cvijeće, boja na bazi vode. Možete upotrijebiti od materijala što želite, ovo je samo prijedlog. Ako imate čipku, neke male mašnice i sl. Dajte mašti na volju.
 2. Rog sam izradila tako da sam odrezala pola kruga, zarolala ga i zalijepila ljepilom za papir. Pošto nisam imala papir u zlatnoj boji, prebojila sam rog zlatnom bojom na bazi vode i posula šljokicama. Ostavila da se suši 1h.
 3. Imala sam doma rezalicu za papir u obliku cvjetića, pa sam izrezala od kartona cvjetić. Na njega zalijepila plastičnu ružicu i dva lista od papira. Uši sam također izrezala i zalijepila.
 4. Kad ste odradili papirnati dio, onda skupite nekog sitnog suhog cvijeća. Režite male cvjetiće i listiće i zalijepite oko roga, ušiju, da se stvori lijepi cvjetni ukras na glavi.
 5. Oči, usta i rumenilo nacrtajte kistom s bojama na bazi vode.
 6. Ako imate drvene kuglice, možete ih nanizati, pa zavezati u mali krug, koji će služiti kao lijep eko držač za jaje.
 
Materijal potreban za izradu jednorog pisanice.
 
Jednorog jaje.
 

Postupak izrade romantične pisanice:

 1. Za izradu romantične pisanice potrebno je bijelo jaje, tanki konop, ljepilo, suho cvijeće, kist i boja na bazi vode (ako nemate možete i crni tuš za oči).
 2. Zavežite konopčić da stvorite mali krug koji će služiti kao ukrasna cvjetna kruna za jaje.
 3. Režite komadiće suhog cvijeća i lijepite na konopčić. Ostavite 10 min da se posuši.
 4. Nacrtate oči, usta i nosić. I to je to. :)
Postupak izrade romantičnog jaja.
 
Romantično jaje.
 

Savjeti:

 • u prethodnim postovima pokazala sam kako izbijeliti jaje, dobiti kraljevsko plavo jaje ili pak crno mramorno. Podijelim s Vama linkove.
 • crno mramorno jaje pogledajte ovdje.
 • plavo kraljevsko jaje pogledajte ovdje.
 • kako izbijeliti jaje pogledajte ovdje.
Ako ih izradite, a imate Instagram, označite me, biti će mi drago vidjeti Vaše uratke.
Plava jaja.
 
Sad se možete igrati bojama, cvijećem i sl.
 
Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More