Young Living – Thieves čistač- Kako svoj dom pretvoriti u oazu zdravlja?

2 13,344

Da na samom početku razriješimo jednu stvar. Ovo nije stvar koja će se riješiti preko noći. Ovo je proces!
Proces koji je potrebno sagledati iz svih kutova. Napraviti plan i krenuti naprijed.

Zrak unutar kuće puno je zagađeniji nego zrak vani. Razlog su kemikalije koje koristimo kroz proizvode na dnevnoj bazi: sredstva za čišćenje, osvježivači prostora, kozmetika itd.

Idemo krenuti s proizvodima koje mi žene najviše volimo. Kozmetički proizvodi. Pročitajte deklaracije. Potrudite se proguglati  svaki sastojak na deklaraciji. S vremenom ćete naučiti one koji se ne bi smjeli nalaziti u Vašim proizvodima i izbjegavat ćete ih.

Idemo sad na proizvode koje većina nas ne voli koristiti, ali ih redovito koristimo. Sredstva za čišćenje. Već prema mirisu i gušenju u grlu koje izazivaju npr. sredstva za čišćenje kupaonice možete zaključiti da sastav nije dobar. Mrzila sam čistiti kupaonicu, jer me sve gušilo i grlo bi me boljelo i par sati nakon čišćenja.

Zdravi proizvodi su skupi. A koliko košta zdravlje?

Od kad sam investirala u zdravlje i kupila svoj Premium Starte kit, trošim manje nego ikad. Uz pomoć njega sama izradim kozmetičke proizvode na prirodnoj bazi kao što su:  prirodni parfem, maslac za tijelo, serum za trepavice i sl. 

Loši kozmetički proizvodi su prvi koje sam izbacila iz uporabe. Koža je naš najveći organ i kako iznutra (hranom), tako i izvana, moramo ju zdravo hraniti. Koža sve pamti i s vremenom će Vam pokazati kako ste se odnosili prema njoj.

Nisam financijski mogla odmah izmijeniti i dekorativnu kozmetiku, nego sam napravila postupno, kroz par mjeseci. Kad sam na Young Living računu skupila dovoljno bodova (učlanila sam se u program vjernosti), kozmetiku sam zamijenila za bodove. Oduševljena sam korištenjem mineralne dekorativne kozmetike. Na licu više nemam težak osjećaj šminke. Više nema povremenih prištića i sličnih nevolja. 🙂

Mineralna kozmetika

Thieves čistač = savršenstvo za čišćenje cijelog doma

Kada shvatite da je zrak u domu 6 puta zagađeniji nego onaj vani, ponajviše zbog sredstava za čišćenje, mudro je sve skupa baciti u smeće. Alternativa u obliku Thieves čistača, osim što je povoljna i meni traje 10 mjeseci mijenja baš sva sredstva za čišćenje. Čemu imati doma 7 sredstva za čišćenje kad sve imate u jednom. I to na potpuno prirodnoj bazi.

Inače, Thieves  je i popularni blend eteričnih ulja kojeg dobijete u Premium Starter kitu. Young Living razvio je cijelu liniju Thieves proizvoda. Univerzalni čistač, sapun, deterdžent za rublje , deterdžent za suđe, šampone, dezinfekcijska sredstva za ruke itd.

Thieves čistač  (426 ml koncentrata koje se razrijedi destiliranom vodom) prirodno je sredstvo za čišćenje, ekološki prihvatljivo, sigurno za djecu i kućne ljubimce. Nije potrebno nositi gumene rukavice prilikom čišćenja.

Thieves čistač

 

Način korištenja Thieves čistača:

Mnogo je načina na koji možete koristiti Thieves čistač, a ovo su dva koja ja najčešće prakticiram:

 • Za čišćenje cijelog doma osim kupaonice:
  • U staklenu bocu od 300 ml s raspršivačem dodajte:
   • destiliranu vodu
   • 5 kapi eteričnog ulja limuna
   • 5 kapi eteričnog ulja Thievesa
  • Dobro promućkati i čistiti sve površine u kući (stol, prozore, ogledala, kuhinjske elemente, namještaj, tepih, podove…). Ako ste kupili samo Thieves čistač, a nemate eterična ulja limuna i Thievesa, možete staviti 300 ml destilirane vode i 1,5 čep Thieves čistača. Učinak će biti podjednak, jer se u samom čistaču već nalaze navedena ulja.
 • Za čišćenje kupaonice
  • U kupaonici često nailazimo na probleme s kamencom, pa je sredstvo potrebno dodatno “pojačati” s malo alkoholnog octa.
   U staklenu bocu od 300 ml s raspršivačem dodajte:

    

   • 1,5 čep Thieves čistača
   • 10 kapi eteričnog ulja limuna
   • 5 kapi eteričnog ulja Thieves
   • jedna rakijska čašica alkoholnog octa
  • Ako nemate eterična ulja, onda je dovoljno Thieves čistač i alkoholni ocat.
  • Prije upotrebe dobro promućkajte i pošpricajte sve površine u kupaonici. Ostavite  da sredstvo djeluje 2 min, pa izribajte spužvicom.
  • istu kombinaciju koristim i za tretiranje mrlja na odjeći. Pošpricam mrlje prije stavljanja u veš mašinu.

Mirisan dom

Ako ste među onima koji se najbolje opuštaju uz mirisne svijeće, posebno sad kad krenu hladniji dani, razmislite malo bolje o njima.  Da li ste se ikad zapitali od čega se rade mirisne svijeće masovne proizvodnje? Da li ste ikad pogledali sastav svijeće koju palite?
Provedena su brojna istraživanja koja dokazuju da mirisne svijeće i električni aparati koji ispuštaju miris sadrže kemikalije štetne za organizam. Kemikalije koje mogu izazvati razne bolesti.

Difuzor i eterična ulja zdrava su zamjena za mirisne svijeće. Detaljno o mirisnim svijećama masovne proizvodnje pročitajte ovdje.

Sve članke o eteričnim uljima pročitajte ovdje.

Kako naručiti?

Uputa kako naručiti nalazi se OVDJE, na dnu članka.
Registrirate se putem priloženog linka. Registracijom se ne obvezujete na ništa, a svaki proizvod je 24% jeftiniji.

Uputa je kreirana za narudžbu Premium Starter kita, ali preskočite taj dio i u košaricu stavite ono što želite naručiti. U ovom slučaju “Thieves cleaner”.
Cijena 27,18€ + poštarina (za registrirane članove).Eterično ulje Purificationa, eliminira neugodne mirise.

KONTAKT
Ako imate dodatnih pitanja, kontaktirajte me na ana@myoffdays.com
Putem društvenih mreža, na:
Instagram profilu – Ana @kapljice_srece 
Instagram profilu – Danijela @danijelina oaza
Facebook grupi: Kapljice sreće.

Pozdrav i do idućeg mirisnog posta, pusa od Ane.
Ana Ivančić

2 Comments
 1. Tina says

  Kako skupiti bodove na yl stranici?Je li se mora nesto kupiti?

  1. Ana says

   Hej Tina, piše unutar članka. 🙂
   Prva tri mj ide natrag 10%, nakon toga 20% 🙂

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More