Zdravlje je u tvojim rukama

0 1,089

Savršeno je vrijeme da se prisjetimo svih savjeta koje su nas učili kad smo bili djeca:

  • peri ruke
  • jedi puno povrća i voća
  • budi pristojan
  • izbjegavaj kvake

Ali zbilja - izbjegavaj kvake, jer "zdravlje je u tvojim rukama". Hoćeš li prati ruke ili koristiti sredstvo za dezinfekciju, pojesti jabuku ili pitu od jabuka, otići spavati ili pogledati još jednu seriju - odluka je na tebi.

Uvedite u život nekoliko jednostavnih navike koje su nas učili od malih nogu, a koje vode ispunjenijem i zdravijem životu.

Vratimo se osnovama

Pranje ruku

Svi znamo da je potrebno prati ruke, ali postoje dobri i ne tako dobri načini pranja ruku. Neka pranje traje bar 20 sekundi i zahvatite svako područje, uključujući i područje ispod noktiju.

Kašljite i kišite u laktove

Nemojte kašljati u dlanove jer će sve kapljice ostati na rukama, dirat ćete razne predmete i prenositi eventualne viruse. Kašljite i kišite u laktove. Tako ćeš zaštititi sebe i ostale.

Redovito čistite površine i predmete koje često dirate

Redovito čistite radne plohe, radni stol, kredite kartice, kvake, ključeve, mobitel i sve ostale površine koje često dirate. Koristite Thieves univerzalni čistač na prirodnoj bazi s eteričnim uljima, jer ga nije potrebno ispirati. Sve o njemu pročitajte ovdje.

Thieves univerzalno sredstvo za čišćenje.

Odmarajte

Koristite difuzor i eterična ulja

Stavite u difuzor eterično ulje Thievesa i uživajte u toplini svog doma. Imunitet će vam biti zahvalan. Ili, ako želite disati punim plućima stavite par kapljica R.C. blenda. Uvijek ih možete i izmiješati.

Pijte dovoljno tekućine

Hidratacija nije potrebna samo prilikom vježbanja, nego svakodnevno da bi organizam mogao normalno funkcionirati. Bogata razina hidratacije može povećati sposobnost vašeg tijela u borbi protiv bolesti i održavanju normalne temperature tijela.

Ako se ne možete natjerati da pijete dovoljno tekućine, skinite neku aplikaciju koja će vam pomoći u tome. Ja osobno koristim aplikaciju pod imenom "Drink water reminder".

Ostanite doma

Ne osjećate se dobro? Ostanite doma. Tijelo vam daje signale, poslušajte ga i odmorite.

Odmarajte

Svakodnevni wellness

Hodajte

Dan ima 1440 min. Odvojite samo 30 min u danu i hodajte, po mogućnosti brzi hod. Hodanje pozitivno utječe na tvoje tijelo i opće zdravlje.

Hrpa drugih malih promjena čini značaju razliku: hodajte stepenicama umjesto liftom, parkirajte se što dalje od dućana i sl.

Jedite puno voća i povrća

Ovo već znaju i ptice na grani, ali često zanemarimo. Voće i povrće glavni su sastojak bilo koje zdrave hrane. Dodajte boje na tanjur i unijet ćete u organizam potrebne vitamine i minerale. Jedite što više sezonske hrane.

Zdrav san

Vjerovali ili ne, spavanje je jednako važno kao i redovita tjelovježba ili uravnotežena prehrana kada je u pitanju vaše cjelokupno zdravlje. Ne samo da poboljšava produktivnost i koncentraciju, već može pomoći i ojačati imunološki sustav.

Ana Ivančić

Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More