Gran Canaria – smještaj

Nakon par dana proučavanja na kojem dijelu otoka iznajmiti smještaj, da li u grad, u planinama, uz plaže, pala je odluka – Bandama Ocean Golf Views.

Već nakon prvog dana u ovom divnom smještaju bili smo prezadovoljni što nismo uzeli smještaj u Las Palmasu ili u Maspalomasu.

Las Palmas je prilično kaotičan što se parkinga tiče (garaže su ekstremno skupe, uglavnom se čak naplaćuju po minuti). Parkiranje na ulici dijeli se po zonama. Mi smo platili zonu gdje su 2 h koštala 1,65 €. Las Palmas je bio prilično tih, mirni šetači većinom uz glavnu gradsku plažu.

Maspalomas je totalno turistički i ne želite odsjesti tamo. Bar ja tako mislim. Osim ako ne volite klasičan hotelski smještaj, taj komad pustinje i plažu.

S obzirom na raznolikost i ljepotu otoka, smatram da smo odabrali savršenu lokaciju i smještaj. Toliko je lijepa da joj posvećujem cijeli post, jer to zaslužuje.

Dnevni boravak i gornja etaža sa spavaćim sobama.

Bandama Ocean Golf Views

Cijenu i slobodne termine provjerite na Booking.com.

Kuća za odmor u Tafiri nalazi se 20-ak minuta vožnje od aerodroma. Uz pomoć navigacije bez problema smo ju našli, ima dva parkirna mjesta, tako da je sjajno rješenje ako dolazite kao dvije obitelji s različitim preferencijama.

Domaćin Fernando nas je dočekao i imam samo riječi hvale za njega. Ponudio nam je pomoć i savjete što posjetiti, gdje jesti, gdje ići kupiti namirnice itd. Dao nam je svoj broj i rekao da ga zovemo ili pišemo ako bilo što trebamo. Par puta smo mu slali upit na whats app i uvijek je brzo odgovarao i bio od velike pomoći.

Da odmah napomenem da imaju jako brz Internet, 100/100 mbit. Tu brzinu još nikad na putu nismo dobili.

Kuća ima veliko predivno dvorište. Čim zakoračite u vrt osjetite da ste na španjolskom tlu. Fasade crvene boje, svježe pokošena trava, neobična stabla i biljke. Ljubav na prvi pogled.

Otvorite velika drvena vrata i ulazak u kuću Vas impresionira. Toliko je lijepa da bi najradije proveli cijeli odmor u njoj. 🙂 Prostran dnevni boravak, kuhinja sa svim mogućim uređajima, čak i vintage stroj za kokice. Stepenice iz dnevnog boravka vode na gornju etažu gdje se nalaze dvije sobe. Jedna s bračnim krevetom i druga s dva bračna krevete. Ukupno 6 ležajeva. Idealan smještaj ako idete na putovanje za dvoje, kao i ako idete s društvom.

Iz svih prostorija imate predivan pogled na golf teren, u sklopu kojega je i konjički klub,  Banadama krater, naselja, zelenilo i u pozadini na Atlantski ocean. Također se cijelom širinom kuće prostire terasa s (pomičnim) roštiljom. Naravno da nismo propustili priliku napravili roštilj. I baš smo uživali.

#instamuz potpaljuje visoke peći: obratite pažnju na oblačiće crnog dima. Lik je iz puke dosade naložio pola paketa kocki za potpalu.
Boys and their toys…  🙂
Ako ste primijetili nešto neobično na slici, napišite to u komentarima.

U prizemlju kuće nalazi se posebna prostorija s perilicom rublja. Također stol za peglanje i pegla. Uglavnom, imate sve. Za slučaj da u kući nema nešto što trebate, vjerujem da će Vam Fernando ubrzo nabaviti.

Samoposluga Super Dino nalazi se 1,3 km od kuće. Tamo smo stalno kupovali i imaju odličan izbor namirnica.

Stepenice za gornji kat, do soba.
Predivan dnevni boravak

Sobe u Bandama Ocean Golf Views

Uvijek sam htjela imati kuću s etažom na kojoj će biti spavaća soba. I eto, tko kaže da se želje ne ispunjavaju. Meni se ispunila na tjedan dana. 🙂 Pogled iz sobe vrijedi milijun dolara.

Na krevetu će Vas dočekati svježi ručnici i nova pokrivala za oči da Vas u jutro sunce ne probudi prerano.

Pogled iz sobe.
Sobe.
Pogled iz sobe na dnevni boravak.

Dnevni boravak u Bandama Ocean Golf Views

Dnevni boravak jako je prostran. Dva kauča, stolić, veliki stakleni stol i stolice. Boje i uređenje totalno španjolski i u ovom interijeru se morate osjećati sretno. O pogledu da ne pričam. Prozori se protežu cijelom dužinom boravka i kuhinje. TV vam i ne treba, jer ne možete skinuti pogled s prirodnih ljepota. Naravno, imate TV ako ga želite gledati. 🙂

Dnevni boravak i gornja etaža sa sobama.
Stepenice iz dnevnog boravka koje vode u sobe.

Kuhinja u Bandama Ocean Golf Views

Prostrana kuhinja s kuhinjskim otokom u sredini. Od uređaja imate sve što vam treba: hladnjak, pećnica, mikrovalna, perilica suđa, čak vintage uređaj za pečenje kokica.

Pošto smo boravili u ovako divnoj kući, nismo uopće imali potrebu ići u restorane. Otišli smo svega dva puta, čisto da vidimo što se nudi. Kuća se nalazi na odličnoj lokaciji, pa smo u razgledavanje išli u jutarnjim satima kad su super uvjeti za slikanje i manje su gužve. Onda bi došli doma odmoriti i pojesti klopu koju bi sami pripremili. Nakon odmora išli bi u novo razgledavanje, šetnje i sl.

Na terasi smo imali roštilj, pa smo i to isprobali. I baš je bio za prste polizati. Sve namirnice kupili smo u Super Dino samoposluzi koja se nalazi 1,3 km od kuće.

Super je kuhati u prostranoj i potpuno opremljenoj kuhinji. I pri tome s odličnim pogledom.
Naš roštilj s terase.

Kažu da slike govore 1000 riječi. Slažem se i zato ih dijelim još nekoliko s vama. Ali smatram da video govori još i više, pa s Vama dijelim i video.

Caldera de Bandama vulkanski krater

15-ak minuta šetnje od kuće nalazi se vulkanski krater Caldera de Bandama. Odlično mjesto za prošetati i uživati u svježem zraku. Imate kilometarske staze oko kratera. Raznolikost bilja je očaravajuća. Nemojte zaboraviti izići do 17 h, jer se tad zaključava.

Mi smo došli do izlaza oko 17:05, pa smo morali preskočiti ogradu. Što je isto fora, jer će nam simpa događaj ostati u sjećanju. 🙂 #instamuž na preskakanje kaže ovo. 🙂

Lagano vrištim jer me iznenadio presimpatični jureći pas. 🙂
Caldera de Bandama, radno vrijeme 8-17 h

Ako igrate golf ili volite jahanje, onda će ova lokacija idealna za Vas, jer su 5 min od kuće ogromni golf tereni i mogućnost jahanja.

Pogled iz naše sobe. Zelene površine su golf tereni. Bež površina je konjički klub.

Oboje Vam od srca preporučujemo ovu kuću. Osim ljepote kuće, lokacija je savršena. Otok je toliko raznolik da morate obići sve. Toliko raznolikih prirodnih ljepota na jednom mjestu teško je pronaći.
Uživajte na Kanarskim otocima.

Opće informacije o putovanju od Zagreb do Gran Canaria pogledajte OVDJE. Također preporuke što sve vidjeti na otoku.

Ostali putni blogovi

Moje ostale putne blogove pročitajte ovdje
Istanbul – detaljan info i budžet za 5 dana. 
Kanarski otoci – detaljan info i budžet za tjedan dana. 
Tajland – detaljan info i budžet za 20 dana.

Moje putopise i putne savjete možete pratiti na Instagram profilu @ana.ivancic.sola.

Do idućeg putnog pozdrava,
Ana Ivančić

Ulaz u kuću.
Ulaz s parkinga u gornje dvorište kuće.
Prostrana kuhinja.
Unutar kuhinje nalazi se i blagavaonski stol.
Treba malo i popiti uz kuhanje. 🙂
Soba.
Roštilj s pogledom. U zdravlje, jer živjeti se može i na aparatima. 
Comments (0)
Add Comment