Bistrica Cottage – koliba iz snova

0 2,471

Ostvario mi se san i provela sam tri dana u kolibi iz snova. Dugo mi se nalazila na listi želja i napokon je želja ostvarena.

Poznata je izreka da “slika govori 1000 riječi”, ali u ovom slučaju ne govori. Niti jedna slika, niti jedna snimka ne može predočiti ovo mjesto. Koliba i okoliš su nestvarni, ljepši od najljepšeg sna. Vjerujem da nije slučajnost što se nalazi u “zavičaju bajki” nedaleko kuće u kojoj je rođena slavna hrvatska književnica Ivana Brlić Mažuranić.

Koliba je od Zagreba udaljena sat i dvadeset minuta lagane vožnje.

Bistrica Cottage nalazi se samo sat i 20 min od Zagreba, zaseok Perići u naselju Gornje Dubrave unutar Karlovačke županije. Vozili smo se autoputom i zadnjih 20 min lokalnom cestom kroz šumu do kolibe. Prije 200 godina tu je bio stari mlin, a danas je to Bistrica Cottage, kuća za odmor obitelji Gašparović, koja je rodom iz okolice Ogulina, ali već deset godina živi u Zagrebu.

Nevjerojatna i predivna priča je iza kolibe, sagrađena od početka kamen po kamen. Svaka čast na strpljenju oko ishođenja dozvola punih šest godina, krčenju… Obitelj Gašparović imala je viziju i upornost. A svima nama omogućili su bijeg u raj na zemlji. Kako je sve teklo pročitajte u članku Grazie OVDJE.

Koliba je okružena rijekom Bistricom.

Koliba je okružena rijekom Bistricom, a pored je i mini jezerce nestvarnih zeleno plavih nijansi (jedan od izvora Bistrice).
Opremljenost kolibe je na vrhunskom nivou. Detalje oko opremljenosti pogledajte na Booking.com OVDJE (ocjena na Booking.com-u je naravno čista 10 i cijeli niz pohvala oduševljenih gostiju).
Rezervaciju možete vršiti direktno preko vlasnika Martina na mobitel (Whats App) +385 98 962 0311 ili e-mail: info@bistrica-cottage.com.

Preljubazni domaćin poslat će vam informacije o okolnim pješačkim i biciklističkim rutama. Također postoji opcija vožnje quadovima, rafting na okolnim rijekama i sl. Bit ćete upoznati sa svim mogućnostima izleta i aktivnosti u okolici.

Što se tiče hrane, u kolibi imate osnovne začine (sol, papar, šećer, Vegetu itd.), kavu, Nescafe, par vrsta čajeva, voće, tjesteninu itd. Ponesite sa sobom željene namirnice, a u kolibi imate letak od obližnje pečenjare s pristupačnim cijenama. Npr. vratina na žaru s krumpirićima 30 kn. Vlasnici će izvršiti dostavu, pa nema minimalne narudžbe.

Ukratko, koliba je potpuno opremljena i vaše je samo da uživate. U kolibi imate kamin s pekom. Na katu peć na drva. I gore i dolje imate klimu, ako poželite dodatno zagrijati (ili ohladiti prostor). Vani možete uživati u vatri ili čak ispeći roštilj. Sve je pod drvenom nadstrešnicom, pa je užitak osiguran bez obzira na vremenske uvjete.

Finska kupelj poseban je užitak. Okruženi rijekom i šumom, vaš posao je ubaciti poneko drvo u peć, ući u kupelj i opustiti se. Ako se previše zagrijete, ubacite se u rijeku ili pod tuš. 🙂
Miks toplo hladnog vodenog doživljaja bit će pun pogodak za tijelo.

Finska kupelj.

Mi smo posjetili kolibu na proljeće, u jeku cvjetanja vegetacije. Iskreno, gledajući slike kolibe, ne znam u kojem godišnjem dobu je posebnija. Koje god da odaberete nećete pogriješiti, jer ovo je raj na zemlji.

Kratki video o Bistrici Cottage pogledajte na mom Instagram profilu OVDJE. Na Instagram profilu @my_off_days imate naglasak Bistrica Cottage s puno informacija, slika, videa.

Okolna mjesta

Htjeli smo maksimalno iskoristiti vrijeme u kolibi, tako da nismo istraživali pješačke i biciklističke staze. Nešto smo ostavili za budući boravak ili izlet.

Na povratku doma stali smo u Tounj pogledati dvokatni kameni most, izgrađen na mjestu gdje Jozefinska cesta prelazi preko kanjona rijeke Tounjčice, predstavlja jednu od najpoznatijih znamenitosti te simbol Tounja. Ako imate vremena prođite šetnicu uz rijeku Tounjčicu. A Jozefinski most očarao nas je svojom jedinstvenom ljepotom.

Jozefinski most u Tounju.

Za kavu i slasticu odlučile smo se za Ogulin. I nismo pogriješile, grad bajki nas je oduševio. U samom srcu grada nalazi se Đulin ponor uz kojeg se veže legenda, a detalje pogledajte OVDJE. Odmah pored nalazi se Stari grad, unutar kojeg se smjestila i Kuća bajki Ivane Brlić Mažuranić. Kavu i vrhunske palačinke (možete birati između 30 okusa) pojeli smo u hotelu Frankopan odmah pored Starog grada.

Kuća Bajki Ivane Brlić Mažuranić u Ogulinu.

Uživajte u Bistrici Cottage.

Moje ostale putopise pročitajte OVDJE.
Pratite moje pustolovine i na Instagram profilu @my_off_days

Do idućeg putnog pozdrava,
Ana Ivančić

Kao u raju.
Nikad ljepši ambijent za doručak.
Popodne kava na unutarnjem prozoru kolibe. Pogled na rijeku Bistricu.
Bistrica Cottage
Večera na gornjem balkonu.
Ili čašica kupinovog vina.
Bistrica Cottage
Bistrica Cottage
Jozefinski most u Tounju.
U zdravlje i uživajte u kolibi.
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More