Efikasno pakiranje za putovanje s Ryanair-om: Putovanje s ruksakom od 20 litara

0 1,024

Ryanair često ima povoljne karte iz Zagreba za razne destinacije. Jedna od destinacija je direktan let Zagreb - Pafos (Paphos, Cipar).

Detaljne članke o samostalnom putovanju na Cipar pročitajte kroz ova dva članka:
Ultimativni vodič za samostalno putovanje na Cipar
Cipar u 4 dana, vodič za najbolja mjesta i atrakcije

Avionsku kartu Zagreb - Pafos platili smo 50 € samo s ruksakom (small bag). Dimenzije vidite na slici ispod. Nadoplata za kofer od 10kg bila je oko 50 €, odlučili smo testirati kako je putovati samo s ruksakom.

Ryanair dimenzije ruksaka i kofera.
Ryanair dimenzije ruksaka i kofera.

Koji ruksak kupiti za putovanje Ryanairom?

Kupila sam više ruksaka u raznim dućanima koji odgovaraju Ryanair dimenzijama dopuštenog ruksaka, ali u usporedbi s Kipsta torbom iz Dechatlona u navedene ruksake stane 35% manje sadržaja.

Kipsta torba iz Dechatlona košta 7,99 € i dimenzija je točno koje Ryanair dopušta pod kategoriju "Small Bag". Torba je u bojama kao na slici, ali ponekad u ponudi bude i crvena.

Svi (suprug, prijatelji i ja kupili smo istu torbu) smo ostali ugodno iznenađeni koliko stvari stane u torbu. Spakirala sam sve svoje stvari za 4 dana, sendviče za sebe, muža i prijatelje i čak od muža vestu, majicu i papuče. Sve mi stalo bez problema.

Crveni dio je zaseban pretinac i tu sam stavila svu kozmetiku, a u plavi dio odjeću. Uvijek pakiram tehnikom rolanja jer je iskoristivost prostora najveća.

Uvijek isplaniram outfite za svaki dan (prema provjeri vremenske prognoze), poslikam se u njima i točno znam što mi je u torbi bez kopanja po njoj.

Kipsta torba od 20 litara iz Dechatlona je rješenje za vas.
Kipsta torba od 20 litara iz Dechatlona je rješenje za vas.
Kipsta torba od 20 litara iz Dechatlona je rješenje za vas. Gore izgled rasklopljene torbe. Dolje sklopljena, što ju čini super praktičnom za skladištenje.
Kipsta torba od 20 litara iz Dechatlona je rješenje za vas. Gore izgled rasklopljene torbe. Dolje sklopljena, što ju čini super praktičnom za skladištenje.

Prednosti putovanja samo s ruksakom

Moram priznati da mi je putovanje samo s ruksakom tj. torbom od 20 litara pravo otkriće i puno praktičnije nego kad nosim kofer i ruksak. Prvi razlog je što torbu držite ispod sjedala, pa vam je sav sadržaj dostupan.

Inače, kad putujem s koferom i ruksakom, dijelim što ide u ruksak da imam kod sebe, što u kofer i uvijek je nešto u koferu, a baš mi treba. Druga praktična strana putovanja samo s ruksakom je olakšanje putovanja jer ne moraš misliti gdje su mi sve stvari. Uzmem svoj jedini komad prtljage i mirna sam.

Uz ruksak nosim malu torbu oko struka (po pravilima se ne smije, ali dopuštaju). U njoj mi je novčanik, putovnica i mobitel. Nitko nikad ne radi problem za tu malu torbicu, a ako vas i upozore da trebate imati samo ruksak, lako malu torbu ubacite u ruksak dok prođete kontrolu.

Nedostaci putovanja samo s ruksakom

Jedina mana što ne možete nositi tekućine više od 100ml po ambalaži. Na Cipru nakon što posjetite par vinarija i jako vam se svide vina, ne možete ih ponijeti sa sobom. Tj. možete ali u želudcu, kao i mi. :)

Slavina sa svježom vodom na zagrebačkom aerodromu

Na zagrebačkom aerodromu nakon pregleda prtljage imate slavinu da si natočite svježu vodu.

Prilikom pakiranja u ruksak ubacite praznu bocu, a svježu vodu natočite odmah nakon pregleda prtljage.

Prva stanica za besplatno punjenje vode nalazi se u zoni Odlazaka, nakon zone sigurnosnog pregleda, 3. kat.

Druga stanica za besplatno punjenje vode nalazi se u zoni Dolazaka, 1 kat. prije kontrole putovnica.

Planiranje outfita

Isplanirajte odjeću po danima. Iznenadit ćete se koliko vam planiranje uštedi prostor. Prilikom isprobavanja se uslikajte da znate što se ponijeli, jer ćete inače nepotrebno kopati po stvarima.

Ja sam ponijela za 4 dana (osim odjeće na sebi) dvoje hlače, 4 majice, košulju, vestu, šal, rublje, japanke, kupaći kostim, veš, kozmetiku, 4 sendviča i 8 čokoladica. Još mi je ostalo mjesta za muževe papuče, vestu i majicu.

Uživajte u idućem letu s ruksakom.

Još detaljnije kroz tekst i slike o putovanju na Cipar i savjetima za putovanja popratite na Instagram profilu @ana.ivancic.sola

Planiranje outfita kad idem na putovanje olakšava pakiranje.
Planiranje outfita kad idem na putovanje olakšava pakiranje.
Ruksak torba za putovanje s Ryanairom.

Ostale putne članke pročitajte OVDJE.

Do idućeg putnog pozdrav,
Ana Ivančić

Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More