Život na skandinavski način

0 1,515

Skandinavci vole unutarnji dizajn. Sve je podređeno tome da se osjećamo što ugodnije. Zato prevladavaju prirodni materijali i ugodne boje (zemljani tonovi, crna, siva, bijela).

Hjemmehygge (kućni hygge) jako je bitan. Puno vremena provodimo doma i treba ga prilagoditi da se osjećamo što udobnije.

Da bi se postigao kućni hygge ne treba previše truda. Dijelim neke prijedloge kako ga postići:

Hyggekrog

Hyggekrog je poseban kutak u našem domu kojeg ćemo obožavati. To može biti fotelja, klupica uz prozor i slično kojeg ćemo urediti da odiše toplinom i ugodom. Tko se ne bi uvalio u udobnu fotelju, naslonio se na jastučić, pokrio se dekicom i uživao u čitanju knjige i pijuckanju čaja.

Taj naš mali kutak.

Deke i jastučići

Neizostavan dio topline svakog doma. Volim se ušuškati u dekicu u svako godišnje doba.

Dekice i jastučići.

Knjige

U zadnje vrijeme obožavam čitati knjige. Samu sebe sam natjerala da manje surfam po društvenim mrežama, a više čitam. I jako sam sretna zbog toga.

Opuštajuća literatura.

Prirodni materijali

Prilikom odabira namještaja biram prirodno. Skandinavci obožavaju drvo u svom domu. Ipak ono pruža najveću toplinu i ugođaj doma. Dekica, par svijeća za ugođaj, opuštajuća knjiga i topli čaj.

Najslađe se sanja u prirodnim materijalima. Scandinavian sense linija posteljine. Više pročitajte ovdje.

U srcu skandinavskog doma

Pružila mi se prilika za predivnu suradnju s JYSK Hrvatska, koju sam s oduševljenjem prihvatila. Jako volim Jysk proizvode. Samo šetnja kroz njihov dućan opušta.

Pružila mi se prilika da provedem puna tri dana u stanu koji je kompletno opremljen Jysk namještajem. Tko ne bi prihvatio testiranje skandinavskog načina života. :)

Dodatno DA na ponudu je činjenica da postojeći madrac doma moramo zamijeniti s novim, jer ga imamo skoro 15 godina. Ne samo madrac, nego i krevet, dimenzija nam više ne odgovara. U planu je kompletna izmjena. Ponuda je stigla u savršenom trenutku. Tri puna dana i noći savršeni su za kvalitetan test.

Već par minuta nakon ulaska u stan osjećala sam se kao doma. Sve je tako lijepo skladno uređeno. Ništa nije pretrpano i nema nametljivog dizajna ili žarkih boja. Kauč, fotelje, košare, dekice, jastučići... Osnove onog što dom čini toplijim.

Scandinavian Sense posteljina

Imam alergijsku astmu. To znači da sam alergična na cijelu paletu proizvoda. Zato prilikom odabira posteljine moram dobro paziti. Nema ljepšeg osjećaja od ušuškavanja na večer u svježe opranu posteljinu od pamuka. Nova linija Jysk Scandinavian Sense posteljine oduševila me. Uvijek biram pamuk, a cijela linija izrađena je od 100% GOTS-certificiranog organskog pamuka. Osjećala sam se predivno spavajući tri noći u ovoj posteljini. Nisam ni jedanput kihnula niti je moj dišni sustav bio nadražen. Disala sam punim plućima i spavala kao beba. :)

Da vam ne bi prenijela neku krivu informaciju, sve detalje o navedenoj posteljini pročitajte na Jysk blogu OVDJE.
Sve o GOTS standardu (Global organic textile standard - proizvodi s oznakom svjetske norme za organski tekstil) pročitajte OVDJE.

Odabir posteljine jako je bitan za kvalitetu sna.

Kvalitetan san

Već i ptičice na grani znaju koliko je kvaliteta sna bitna za normalno funkcioniranje ljudskog organizma. Posebno ako pridodamo činjenicu za trećinu života provedemo spavajući. Ako se dobro ne naspavamo, probudit ćemo se umorniji nego prije odlaska na spavanje. Zato pri odabiru madraca ne treba štedjeti.

Na spavanac odlazim prilično rano. Kažu da se kolagen stvara između 22 i ponoć. Treba iskoristiti darove prirode, zar ne?

Tri noći provela sam spavajući u Boxspring krevetu. Posebno mi se sviđa što imaju madrac ukomponiran u krevet tako da nije potrebno kupiti madrac zasebno. Nisam se uopće budila tijekom noći. Ne samo da se nisam budila, nego imam osjećaj da se nisam ni okrenula. Kako sam utonula u san, tako sam se u jutro probudila. Osjećala sam se odlično svako jutro. Obožavam jutra.

Odluka za krevete donesena je. :)

Inače, na ovom linku je super objašnjeno kako pravilno odabrati krevet, madrac ili nadmadrac. Ima i video. Detalje pogledajte OVDJE.

Topli pozdrav do idućeg blog posta.
Ana Ivančić

Razmazite se ponekim doručkom u krevetu. :)
Jednostavnost i prirodne boje unesite u sve prostorije doma.
Jedite zdravo.
Uživajte u sitnica. Uvijek razmišljajte pozitivno, jer život je lijep.
Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More