Zdrava Panna Cotta

0 1,665
Zdrava verzija panna cotte za prste polizati. Osim što je ukusna i zdrava, veliki plus je malo sastojaka i brza priprema.  Super je što smo u sezoni bobičastog voća, pa preljev možete napraviti od svježeg umjesto smrznutog voća. Izradila sam količinu od 200g, za dvije male posudice od 100g. Vi si prilagodite ako ćete raditi veće količine.  

Sastojci:

Sastojci za panna cottu:

 • 200 ml mlijeka (kravlje, sojino, rižino.... Koje god volite)
 • 6 kapi ekstrakta vanilije
 • 1 žličica šećera od kokosa (zamjena med, stevija i sl. ). Ako volite više slatko, staviti dvije žličice.
 • Pola vrećice želatine. Nemojte staviti veću količinu jer će previše zgusnuti.

Sastojci za preljev:

 • 150 g smrznutog ili svježeg voća po želji
 • Šećer od kokosa po želji. Ako radite preljev od jagode, nema potrebe da dodajete šećer jer su jagode slatke. Ali ćete raditi preljev od šumskog voća koje je kiselo, dodajte količinu šećera od kokosa po želji. Ja sam radila s jagodama i malinama, pa nisam stavljala šećer.

Postupak:

 1. Pola vrećice želatine pripremite prema uputi na vrećici. Na mojoj piše da se pola vrećice pomiješa sa 2 žlice vode i ostavi 10 min da se stvrdne.
 2. Mlijeko zagrijati, ali nemojte da prokuha. Dodati šećer i ekstrakt vanilije.
 3. Skinite mlijeko s vatre, dodajte želatinu i dobro promiješati da se želatina otopi.
 4. Smjesa će biti u tekućem stanju. Natočiti u posudice, ostaviti da se ohladi, pa spremiti u hladnjak. Kroz 2-3 sata panna cotta će biti taman za jelo.
 5. Preljev napravite tako da na vatri zagrijete smrznuto ili svježe voće s malo šećera od kokosa. Ako volite da je preljev hladan, kad se panna cotta stvrdne, dodajte preljev i vratite u hladnjak na sat vremena. Ja volim toplo hladne deserte, pa izvadim panna cottu i prelijem toplim preljevom.
Dobar tek! Ako izradite zdravu panna cottu, a imate Instagram, označite me sa #žvilica. Veselim se vidjeti Vaše uratke.  
Zdrava Panna Cotta s jagodama i malinama.
 
Zdrava Panna Cotta
   
Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More