Otočec – jednodnevni izlet iz Zagreba

0 3,341

Kad se kupi vinjeta radi izleta na Bled, onda ju treba iskoristiti do kraja. Zato smo se odlučite na bajkovit izlet u grad Otočec. Najljepši ambijent za popiti kavu.
Blog post o izletu na Bled pročitajte ovdje.

Za mnoge putene savjete pratite me na Instagramu @ana.ivancic.sola

Otočec, osnovne informacije o putovanju

Datum putovanja: 09.03.2019.
Valuta: Euro.
Ukupni troškovi puta: 24€ (cestarina Hrvatska 1€, Slovenska vinjeta za tjedan dana 15€, gorivo 8€).
Udaljenost Zagreb – Otočec: 70 km (cca 1 h)

Kava u bajkovitom ambijentu hotela Grad Otočec.

Hotel Grad Otočec

Hotel Grad Otočec je dvorac hotel na malom otoku u sred rijeke Krke. Ovo je jedini dvorac okružen vodom u Sloveniji. Sama riječ "Otočec" znači "mali otok".

Dvorac datira iz 13. stoljeća i nalazi se na najvećem otoku od 30 otoka i otočića koji se nalaze na rijeci Krki. Otok je s obje obale povezan drvenim mostovima, preko kojih se može prijeći i automobilom. Sa sjeverne strane nalazi se besplatno parkiralište za automobile.

Dvorac Otočec pretvoren je u luksuzni hotel i restoran svjetske klase. Član je Relais & Châteauxa globalne zajednice. A proglašen je jednim od najpoznatijih hotela u Sloveniji.

Osim uživanja u kavi u bajkovitom okruženju, nudi se i dodatni sadržaji: teren za golf, pustolovni i avanturistički park, kuća za brodove, staze, šetnjice itd.

Odlična kava u bajkovitom okruženju.

Bijelu kavu u dvorcu platit ćete 3,20 €, cappucinno 3,00 €, prirodnu vodu 0,50 l 3,80€. Uz kavu dobiti ćete čokoladicu s pozlaćenim logom hotela.

Ambijent, usluga, okus kave... Sve je bilo odlično i cijena je skroz opravdana. Očekivala sam da će biti i skuplje.

Samo sat vremena od Zagreba i ako ste u prilici kao mi da ste kupili tjednu vinjetu, odličan izlet u prirodu i ispijanje kave u prekrasnom dvorcu. Puno bolje nego odlazak u neki šoping centar na kavu.

Kućica za parkiranje brodova.

Novo Mesto

Pošto se Novo Mesto nalazi svega par kilometara od Otočca, odlučili smo ga posjetiti. Malo prošetati i ručati.
Sam centar grada izgleda jako lijepo. Općenito gradovi na rijekama meni osobno imaju posebnu draž.

Problem s Novim Mestom je što nigdje naći nešto za pojesti. Bila je subota, 16h, ni dućani više nisu radili. U jednoj slastičarnici pitali smo ima li neki restoran u blizini. Uputila nas 10 min hoda van grada. Nismo išli do njega, nego je odluka pala da krenemo doma. Na putu do doma, na Glavnom trgu broj 30 uočili smo oglas s krafnama. :)

Ha ha ha... koja sreća, jer smo već bile nevjerojatno gladne. Mjesto se zove GRM Novo mesto (Center biotehnike in turizma). Krafne su divovske i odličnog okusa. Posebno nama u tom trenutku. Cijena krafne 1 €. Počastila sam cure ručkom. Lol. :) Punih trbuščića, krenule smo doma.

GRM Novo Mesto.

Ostali putopisi

Moje ostale putne blogove pročitajte ovdje
Istanbul – detaljan info i budžet za 5 dana. 
Kanarski otoci – detaljan info i budžet za tjedan dana. 
Tajland – detaljan info i budžet za 20 dana.
London – budžet za 4 dana.

Za mnoge putene savjete pratite me na Instagramu @ana.ivancic.sola

Do ostalih putnih pozdrava,
Ana Ivančić

Novo Mesto
Otočec
Otočec
Otočec
Otočec
Otočec
Otočec
Pogled na Novo Mesto.
Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More